Cornulete cu gem de caise

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cornulete cu gem de caise

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 45 dkg faina, 5 dkg zahar pudra, 12.5 dkg margarina, 6 dkg untura, un pic de sare, 2.5 dkg drojdie, un galbenus de ou, aproximativ 1.5 dl lapte rece.
  • Eu am pus doar 1 dl de lapte rece si am adaugat 2 linguri mari de iaurt gras, a necesitat cam cu 5 dkg mai multa faina.
  • Umplutura: Gem de caise
  • Ungere: 2 galbenuse de ou
  • 10 dkg= 100 gr

Mod de preparare

Din cele mai sus se face un aluat si se lasa la dospit minim 35-40 minute la loc caldut ferit de curent, Se formeaza bile de aluat care se intinde in forma de cerc,se taie in 8 triunghiuri, se adauga gemul si se fac cornuletele. Dupa ce sunt facute se lasa la dospit cam 20 de minute acoperite, apoi se coc in cuptorul incalzit cam 10-12 minute pana devin aurii si frumoase.

Inainte de a fi puse in cuptor se ung cu galbenus de ou, pentru a fi frumoase si lucioase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise