Pentru umplutura amestecam toate ingredientele, daca este prea subtire (depinde de consistenta gemului) punem un pic de gris sau pesmet.
Intr-un vas adanc punem untura, smantana, sarea, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, zaharul vanilat si lamaia, apoi adaugam faina cat cuprinde pentru un aluat molicel. Il dam 30 min la rece.
Pe masa de lucru impartim aluatul in 4, intindem o foie subtire, taiem patrate de cca 8-10 cm si apoi triunghiuri. Pe fiecare triunghi punem cu ajutorul unei lingurite, gemul si apoi rulam de la baza spre varf. Asezam cornuletele in tava si le dam la cuptor. Inca fierbinti se trec prin zaharul pudra si se aseaza pe un platou.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii