Cornulete cu gem de prune

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Cornulete cu gem de prune

Ingrediente

  • ptr cca 150bc
  • 500gr smantana
  • 500gr untura de porc sau unt
  • 1 lingurita bicarbonat stins
  • 1 praf sare
  • coaja rasa de lamaie si portocala aprox 1 lingura
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • faina cat cuprinde aprox 1 kg
  • trecem cornuletele coapte prin:
  • 500gr zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • umplutura:
  • 500 gr gem de prune
  • 5 linguri nuca macinata
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Pentru umplutura amestecam toate ingredientele, daca este prea subtire (depinde de consistenta gemului) punem un pic de gris sau pesmet.

Intr-un vas adanc punem untura, smantana, sarea, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, zaharul vanilat si lamaia, apoi adaugam faina cat cuprinde pentru un aluat molicel. Il dam 30 min la rece.

Pe masa de lucru impartim aluatul in 4, intindem o foie subtire, taiem patrate de cca 8-10 cm si apoi triunghiuri. Pe fiecare triunghi punem cu ajutorul unei lingurite, gemul si apoi rulam de la baza spre varf. Asezam cornuletele in tava si le dam la cuptor. Inca fierbinti se trec prin zaharul pudra si se aseaza pe un platou.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise