autor:

husni

» » Dulciuri diverse

Cornulete cu iaurt

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 decembrie 2009

Ingrediente
Reteta aceasta era postata la "Retetele mele",dar fara pozept. ca am facut-o recent si am pozat-o,am sters-o si am postat-o din nou,cu poze., E buna pt.Craciun,Anul Nou., -250 g faina, -125 g margarina, -100 g iaurt, -25 g drojdie, - 25 g zahar, - arome(la alegere-eu folosesc coaja rasa de lamiie), -zahar pudra, -rahat,gem

Dificultate: Medie Timp: 4h

150 voturi

Mod de preparare

Intr-un lighenas, se freaca drojdia cu zaharul pina se lichefiaza.Se adauga apoi marg. topita(rece), sau f. moale,putina sare, iaurtul, coaja de lamiie si la sfirsit faina.Dupa ce se framinta bine cu mina(6-7 minute), aluatul se lasa intr-un loc caldut, sa creasca(f.putin), cam 30 minute.Se pune apoi pe o foaie de nailon, presarata cu putina faina si se modeleaza in forma de sul mai gros, care se taie in 6 bucati egale.Fiecare bucata se modeleaza in forma de minge; se acopera. Aluatul e elastic, se lucreaza f. usor.Fiecare bucata se intinde cu sucitorul,in forma rotunda, de marimea unei farfurii intinse; aceasta se taie cu ruleta sau cutitul, trecut prin faina, in jumatate, apoi in sferturi si fiecare sfert in trei triunghiuri. Se obtin 12 triunghiuri egale. La baza fiecarui triunghi se pune umplutura(rahat,gem)apoi se ruleaza, obtinindu-se cornulete.Se aseaza in tava neunsa, cam la 1 cm distanta intre ele, se lasa sa creasca apr. 15 minute.Se coc la foc mijlociu(cuptorul incalzit inainte) 15-20 minute, pina se rumenesc putin.Nu cresc prea mult, dar sint f. fragede si gustoase. Se trec fierbinti prin zahar pudra. Rezulta 72 cornulete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete fragede cu iaurt

Cornulete fragede cu iaurt

Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugam apoi untul sau margarina, sarea, iaurtul,

9 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu untura si iaurt

Cornulete cu untura si iaurt

Aluatul: Intr-un vas punem untura, oul, zaharul, praful de sare si le mixam pana obtinem o crema. Incorporam

14 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Delicioase ...au zburat intr-o secunda de pe masa!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine):

    O reteta extraordinara, usor de preparat,si nu ai cum sa dai gres.Multumesc,au iesit niste cornulete grozave!

  • simonanitu (Maestru bucatar):

    Le-am facut si eu dupa reteta asta,doar ca am pus si smantana si iaurt.Sunt foarte bune,usor de facut...nota 10.

  • 25 comentarii

  • monique , 14 februarie 2021

    Sunteti sigure ca ati scris cantitatile corecte? Eu am cantarit totul exact, dar mi-a iesit un aluat foarte foarte gras.La cald nu a crescut, ci a inceput sa-i curga grasimea din el. A trebuit sa mai adaug cam 150 g de faina ca sa-l pot lucra. 250 g faina la 225 g grasime mi se pare o proportie cam ciudata.Numai la foi frantuzesti e egal faina-grasime.

  • Bianca , 14 octombrie 2016

    Bună arata minunat, o întrebare, pot folosi unt în locul margarinei?

  • lidiasavin , 09 octombrie 2016

    Sunt retetele bune si usoare

    • Rodica Deac , 19 decembrie 2015

      Da sint nemaipomenit de bune.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 17 iunie 2015

      Si eu fac reteta de cornulete dar fara drojdie si nu este prea multa drojdie fata de faina care o folosesti?

    • Emilia Romanu , 25 aprilie 2015

      Sunt delicioase si foarte fragede!

    • Nely Gabriela , 21 februarie 2014

      vin si eu la cornulete ????

    • Stoica Tunde , 21 februarie 2014

      super cornulete abia le-am scos din cuptor,foarte moi, am riscat si am facut portie dubla dar MERITA.

    • Alina Si Julian Brinza , 21 februarie 2014

      cum sa gasesc?

    • Ipiescu NicuLili , 20 februarie 2014

      vin si eu la cornulete ????

    • Gabi Herta D Alessandro , 20 februarie 2014

      vin si eu la cornulete ????

    • Ipiescu NicuLili , 20 februarie 2014

      delicioase!!!

    • Martina Rancu , 26 noiembrie 2013

      am facut si eu ,sant delicioase foarte bune

    • Madalina Luminita Gramada , 15 octombrie 2013

      super cornulete abia le-am scos din cuptor,foarte moi, am riscat si am facut portie dubla dar MERITA.

    • Gabriela Mirela Stefan , 15 octombrie 2013

      super cornulete abia le-am scos din cuptor,foarte moi, am riscat si am facut portie dubla dar MERITA.

    • Madalina Luminita Gramada , 15 octombrie 2013

      credca sunt delicioase

    • NITU TINA (Maestru bucatar) , 12 octombrie 2013

      FOARTE BUNE!....MULTUMESC!

    • ioana , 31 martie 2010

      am o nelamurire:e vorba de 25 gr de zahar sau 250?ca mi-i se pare cam putin :D nu de alta,dar imi plac dulciurile:D

    • husni , 31 decembrie 2009

      Sint f.bune si aratoase;aproape la fel toate.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Reteta salvata!

    • husni , 28 decembrie 2009

      Imi place mult reteta asta;sint niste cornulete bune,micute,egale(ai dreptate Maria Elena) si ceea ce mie imi place e ca stau mult timp.De obicei le fac pt.sarbatori,primele.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Foarte frumoase, sunt la fel de frumoase toate, la marime stas, felicitari, Cami, am salvat reteta.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 24 decembrie 2009

      delicioase,super!!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2009

      foarte bune sunt ,camelia!

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2009

      delicioase aceste cornulete !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

150 voturi

Ingrediente

  • Reteta aceasta era postata la "Retetele mele",dar fara pozept. ca am facut-o recent si am pozat-o,am sters-o si am postat-o din nou,cu poze.
  • E buna pt.Craciun,Anul Nou.
  • -250 g faina
  • -125 g margarina
  • -100 g iaurt
  • -25 g drojdie
  • - 25 g zahar
  • - arome(la alegere-eu folosesc coaja rasa de lamiie)
  • -zahar pudra
  • -rahat,gem

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

monique

Sunteti sigure ca ati scris cantitatile corecte? Eu am cantarit totul exact, dar mi-a iesit un aluat foarte foarte gras.La cald nu a crescut, ci a inceput sa-i curga grasimea din el. A trebuit sa mai adaug cam 150 g de faina ca sa-l pot lucra. 250 g faina la 225 g grasime mi se pare o proportie cam ciudata.Numai la foi frantuzesti e egal faina-grasime.

Retete

din Dulciuri diverse

Lichior crema de cafea Lichior crema de cafea

Cântărești laptele și smântâna pentru gătit, adaugi cele două tipuri de cafea și încălzești amestecul

0 voturi    0 comentarii
20 min
Bauturi
Bautura-desert cu Irish Cream, cafea si frisca Bautura-desert cu Irish Cream, cafea si frisca

Am pregătit pentru sora mea o băutură desert: cu ceai cu aromă Irish Cream (care mi se pare dulce, motiv pentru care nu am pus deloc

0 voturi    0 comentarii
15 min
Bauturi
Reţetă de preparare a papanaşilor