Intr-un bol mixam untul ( trebuie sa fie la temperatura camerei) cu galbenusul, oul si zaharul pudra pana devine ca o pasta.
Incorporam nuca macinata, praful de copt, apoi faina si amestecam bine cu mana.
Dam aroma cu zaharul pudra vanilat si coaja rasa de lamaie.
Aluatul trebuie sa fie unul nelipicios si pe care sa il modelam usor.
Il infasuram in folie si il dam la frigider pentru 30 de minute.
Ungem o tava cu unt si punem hartie de copt.
Scoatem aluatul, rupem bucatele si formam cornulete (eu le-am dat o forma de potcoava).
Le asezam in tava si le introducem in cuptorul incins.
Le lasam acolo cat sa prinda o usoara culoare aurie.
Le scoatem cand sunt gata, le lasam sa se racoreasca putin ( nu de tot) apoi le tavalim prin zahar pudra.
Sunt fragede si nu te mai saturi de ele!
Sa aveti pofta!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii