autor:

LALY

» » Dulciuri diverse

Cornulete cu smantana si untura

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 noiembrie 2013

Ingrediente
800 gr untura,, 800 gr smantana,, un praf de sare,, faina cat cuprinde,, rahat,, zahar pudra pentru ornare,, 1 ou

Dificultate: Redusa Timp: 1h

71 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron mai mare, amestecam bine untura cu smantana, oul, adaugam praful de sare si faina. Framantam un aluat potrivit de tare, pe care il punem circa 30 de minute la frigider. Intindem aluatul pe masa de lucru (nu este necesar sa mai infainam masa, deoarece compozitia contine grasime si nu se va lipi) si taiem patratele egale. Punem pe fiecare patratel o bucatica de rahat si rulam de la un colt la altul. In tava de la aragaz punem hartie de copt, apoi adaugam cornuletele. Le coacem pana se rumenesc usor. Se scot si, fierbinti, se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu smantana si untura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 43 comentarii

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2018

    Draga Lenuta,cuptorul meu nu are setata temperatura,il pun la treapta din mijloc,sau la foc mediu pana se rumenesc frumos deasupra.

  • Lenuta , 20 decembrie 2018

    La ce temperatura?

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2016

    Buna Mirela,se foloseste smantana acra, fermentata.

    • Mirela , 15 noiembrie 2016

      De care smantana, acra sau dulce?

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2016

      Loredana ma bucur ca ti-au placut.

    • Loredana , 24 octombrie 2016

      Eu le-am încercat și au ieșit foarte bune o să mai fac

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2016

      Elena poti inlocui smantana cu ulei.Adica 2 cani de ulei si o cana de apa calduta.Un plic de drojdie uscata pe care il dizolvi in apa,apoi faina cat cuprinde.Ies la fel de fragede si sunt si de post.

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2016

      Anisoara asa am preluat si eu reteta,si mi-au iesit fara probleme.Banuiesc ca te referi la faina.Pui faina ca la un aluat de paine,pana iese o coca nici prea tare nici prea moale.

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2016

      Nu Cornelia,nu se pune praf de copt,ies foarte fragede fara drosjdie si praf de copt.

    • Cornelia Covic , 20 decembrie 2015

      dar praf de copt?

    • Anisoara Anton , 06 decembrie 2015

      Nu am nici un dubiu referitor la gust ,fragezime,etc.,,,dar la o reteta daca e reteta sa dau ingredientele si cantitatile...gresesc?

    • Elena Dumitru , 05 decembrie 2015

      smantana nu se poate inlocui cu altceva? in it nu avem smantaca ca ,acasa ...

    • Ana Öner , 05 decembrie 2015

      Si fara praf de copt?

    • Georgeta Budeanu , 05 decembrie 2015

      la ingredientele pe care le ati pus eu de ani buni mai adaug si aceeiasi cantitate de margarina si galbenus de ou cam 10 galbenusuri si un pic de drojdie le umplu cu gem de prune amestecat cu nuca macinata , multa cacao si esenta de rom pofta buna CRACIUN FERICIT !!!

    • Finorella Suciu , 05 decembrie 2015

      DE MULTI ,MULTI ANI FAC ACESTE CORNULETE, DAR CU MARGARINA SI FARA OU,ADEVARAT SUNT DELICIOASE,CITA SMINTINA ATITA MARGARINA,FAINA CIT CUPRINDE,COCANU VIRTOASA.

    • Georgeta Trascaoanu , 04 decembrie 2015

      Buneee !

    • Doina Dumitriu , 04 decembrie 2015

      Cred ca sint foarte bune !!!☺

    • Nuti Barbu , 04 decembrie 2015

      Laura Epure totusi nu spune nimeni cam cata faina,asa cu aproximatie.Untura se poate inlocui cu untul?

    • Cristiana Andreea Munteanu , 04 decembrie 2015

      sunt foarte bune

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2015

      Fara drojdie Daniela.Cornuletele au untura ceea ce le face foarte fragede.

    • Barbu Viorica , 23 ianuarie 2015

      sunt f bune dar se poate inlocui untura cu unt cantitati egale de unt si smintina sunt foarte fragede

    • Nesu Daniela , 22 ianuarie 2015

      fara drojdie?

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2015

      Iuliana,nu am masurat faina,am pus pana a iesit un aluat tare,dar care se poate intinde usor.Am sa masor cat mai curand si am sa-ti spun cu exactitate cantitatea faina.Asa am preluat si eu reteta:faina cat cuprinde pana iese un aluat tare dar care poate fi intins.

    • Iuliana Macsim , 28 decembrie 2014

      faina cat cuprinde? cata? o cantitate vrem ....

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2014

      Da Valeria,sunt foare bune,fragede si cu cat le lasi mai mult cu atat se fragezesc si mai mult.

    • basceanu valeria (Bucatar sef) , 17 decembrie 2014

      buneee....

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 14 februarie 2014

      Asa este Gina,nu te mai saturi mancand.Sunt fragede,fragede...

    • Gina Popa , 13 februarie 2014

      delicioasele cornulete care nu te mai saturi sa le mananci ;)

    • Nelu Chirtea , 13 februarie 2014

      sunt f bune dar se poate inlocui untura cu unt cantitati egale de unt si smintina sunt foarte fragede

    • Silvia Moskovitz , 13 februarie 2014

      Nu inteleg la ce fel de untura se refera?

    • Victoria Manita , 12 februarie 2014

      nu se pune praf de copt?

    • Ange Ou Demon , 04 februarie 2014

      sunt f bune dar se poate inlocui untura cu unt cantitati egale de unt si smintina sunt foarte fragede

    • Liliana Petre , 04 februarie 2014

      sunt f bune dar se poate inlocui untura cu unt cantitati egale de unt si smintina sunt foarte fragede

    • Ange Ou Demon , 04 februarie 2014

      sunt f bune dar se poate inlocui untura cu unt cantitati egale de unt si smintina sunt foarte fragede

    • Cristian Iancu , 04 februarie 2014

      sunt f bune dar se poate inlocui untura cu unt cantitati egale de unt si smintina sunt foarte fragede

    • Ange Ou Demon , 04 februarie 2014

      Sunt super bune si cu cat le lasi mai multe zile, cu atat devin mai fragede... super reteta! ;)

    • Laura Epure , 29 noiembrie 2013

      sunt f bune dar se poate inlocui untura cu unt cantitati egale de unt si smintina sunt foarte fragede

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2013

      Buna Ioana,nu sunt prea grase,deoarece au in compozitie si smantana.Untura nu face decat sa le fragezeasca.

    • Ioana Munteanu , 29 noiembrie 2013

      nu sant prea grase?

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

      Asa este,sunt delioase langa un pahar cald cu lapte.

    • cristina , 28 noiembrie 2013

      Asa o fac si eu dar fara ou, sant foarte bune!

    • tabita , 28 noiembrie 2013

      foarte frumoase,dar untura se poate inlocui cu ulei...merci

    • tab1ta

      tab1ta (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

      Delicioase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

71 voturi

Ingrediente

  • 800 gr untura,
  • 800 gr smantana,
  • un praf de sare,
  • faina cat cuprinde,
  • rahat,
  • zahar pudra pentru ornare,
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

3 voturi    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

6 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri

LALY (Chef de cuisine)

Draga Lenuta,cuptorul meu nu are setata temperatura,il pun la treapta din mijloc,sau la foc mediu pana se rumenesc frumos deasupra.

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare