autor:

LALY

» » Dulciuri diverse

Cornulete cu smantana si untura

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 noiembrie 2013

Ingrediente
800 gr untura,, 800 gr smantana,, un praf de sare,, faina cat cuprinde,, rahat,, zahar pudra pentru ornare,, 1 ou

Dificultate: Redusa Timp: 1h

50 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron mai mare, amestecam bine untura cu smantana, oul, adaugam praful de sare si faina. Framantam un aluat potrivit de tare, pe care il punem circa 30 de minute la frigider. Intindem aluatul pe masa de lucru (nu este necesar sa mai infainam masa, deoarece compozitia contine grasime si nu se va lipi) si taiem patratele egale. Punem pe fiecare patratel o bucatica de rahat si rulam de la un colt la altul. In tava de la aragaz punem hartie de copt, apoi adaugam cornuletele. Le coacem pana se rumenesc usor. Se scot si, fierbinti, se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu smantana si untura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Rulada cu gem de visine si crema de vanilie

Rulada cu gem de visine si crema de vanilie

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul si mai

1 vot    3 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Clatite cu dulceata de capsuni sau prune

Clatite cu dulceata de capsuni sau prune

Se frig clatitele se umplu apoi cu dulceata de capsuni. Se ruleaza. Se servesc imadiat sau dupa ce

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 41 comentarii
  • Fara foto

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2016

    Buna Mirela,se foloseste smantana acra, fermentata.

  • Fara foto

    Mirela , 15 noiembrie 2016

    De care smantana, acra sau dulce?

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2016

    Loredana ma bucur ca ti-au placut.

    • Fara foto

      Loredana , 24 octombrie 2016

      Eu le-am încercat și au ieșit foarte bune o să mai fac

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2016

      Elena poti inlocui smantana cu ulei.Adica 2 cani de ulei si o cana de apa calduta.Un plic de drojdie uscata pe care il dizolvi in apa,apoi faina cat cuprinde.Ies la fel de fragede si sunt si de post.

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2016

      Anisoara asa am preluat si eu reteta,si mi-au iesit fara probleme.Banuiesc ca te referi la faina.Pui faina ca la un aluat de paine,pana iese o coca nici prea tare nici prea moale.

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2016

      Nu Cornelia,nu se pune praf de copt,ies foarte fragede fara drosjdie si praf de copt.

    • Fara foto

      Cornelia Covic , 20 decembrie 2015

      dar praf de copt?

    • Fara foto

      Anisoara Anton , 06 decembrie 2015

      Nu am nici un dubiu referitor la gust ,fragezime,etc.,,,dar la o reteta daca e reteta sa dau ingredientele si cantitatile...gresesc?

    • Fara foto

      Elena Dumitru , 05 decembrie 2015

      smantana nu se poate inlocui cu altceva? in it nu avem smantaca ca ,acasa ...

    • Fara foto

      Ana Öner , 05 decembrie 2015

      Si fara praf de copt?

    • Fara foto

      Georgeta Budeanu , 05 decembrie 2015

      la ingredientele pe care le ati pus eu de ani buni mai adaug si aceeiasi cantitate de margarina si galbenus de ou cam 10 galbenusuri si un pic de drojdie le umplu cu gem de prune amestecat cu nuca macinata , multa cacao si esenta de rom pofta buna CRACIUN FERICIT !!!

    • Fara foto

      Finorella Suciu , 05 decembrie 2015

      DE MULTI ,MULTI ANI FAC ACESTE CORNULETE, DAR CU MARGARINA SI FARA OU,ADEVARAT SUNT DELICIOASE,CITA SMINTINA ATITA MARGARINA,FAINA CIT CUPRINDE,COCANU VIRTOASA.

    • Fara foto

      Georgeta Trascaoanu , 04 decembrie 2015

      Buneee !

    • Fara foto

      Doina Dumitriu , 04 decembrie 2015

      Cred ca sint foarte bune !!!☺

    • Fara foto

      Nuti Barbu , 04 decembrie 2015

      Laura Epure totusi nu spune nimeni cam cata faina,asa cu aproximatie.Untura se poate inlocui cu untul?

    • Fara foto

      Cristiana Andreea Munteanu , 04 decembrie 2015

      sunt foarte bune

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2015

      Fara drojdie Daniela.Cornuletele au untura ceea ce le face foarte fragede.

    • Fara foto

      Barbu Viorica , 23 ianuarie 2015

      sunt f bune dar se poate inlocui untura cu unt cantitati egale de unt si smintina sunt foarte fragede

    • Fara foto

      Nesu Daniela , 22 ianuarie 2015

      fara drojdie?

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2015

      Iuliana,nu am masurat faina,am pus pana a iesit un aluat tare,dar care se poate intinde usor.Am sa masor cat mai curand si am sa-ti spun cu exactitate cantitatea faina.Asa am preluat si eu reteta:faina cat cuprinde pana iese un aluat tare dar care poate fi intins.

    • Fara foto

      Iuliana Macsim , 28 decembrie 2014

      faina cat cuprinde? cata? o cantitate vrem ....

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 17 decembrie 2014

      Da Valeria,sunt foare bune,fragede si cu cat le lasi mai mult cu atat se fragezesc si mai mult.

    • Fara foto

      basceanu valeria (Bucatar sef) , 17 decembrie 2014

      buneee....

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 14 februarie 2014

      Asa este Gina,nu te mai saturi mancand.Sunt fragede,fragede...

    • Fara foto

      Gina Popa , 13 februarie 2014

      delicioasele cornulete care nu te mai saturi sa le mananci ;)

    • Fara foto

      Nelu Chirtea , 13 februarie 2014

      sunt f bune dar se poate inlocui untura cu unt cantitati egale de unt si smintina sunt foarte fragede

    • Fara foto

      Silvia Moskovitz , 13 februarie 2014

      Nu inteleg la ce fel de untura se refera?

    • Fara foto

      Victoria Manita , 12 februarie 2014

      nu se pune praf de copt?

    • Fara foto

      Ange Ou Demon , 04 februarie 2014

      sunt f bune dar se poate inlocui untura cu unt cantitati egale de unt si smintina sunt foarte fragede

    • Fara foto

      Liliana Petre , 04 februarie 2014

      sunt f bune dar se poate inlocui untura cu unt cantitati egale de unt si smintina sunt foarte fragede

    • Fara foto

      Ange Ou Demon , 04 februarie 2014

      sunt f bune dar se poate inlocui untura cu unt cantitati egale de unt si smintina sunt foarte fragede

    • Fara foto

      Cristian Iancu , 04 februarie 2014

      sunt f bune dar se poate inlocui untura cu unt cantitati egale de unt si smintina sunt foarte fragede

    • Fara foto

      Ange Ou Demon , 04 februarie 2014

      Sunt super bune si cu cat le lasi mai multe zile, cu atat devin mai fragede... super reteta! ;)

    • Fara foto

      Laura Epure , 29 noiembrie 2013

      sunt f bune dar se poate inlocui untura cu unt cantitati egale de unt si smintina sunt foarte fragede

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2013

      Buna Ioana,nu sunt prea grase,deoarece au in compozitie si smantana.Untura nu face decat sa le fragezeasca.

    • Fara foto

      Ioana Munteanu , 29 noiembrie 2013

      nu sant prea grase?

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

      Asa este,sunt delioase langa un pahar cald cu lapte.

    • Fara foto

      cristina , 28 noiembrie 2013

      Asa o fac si eu dar fara ou, sant foarte bune!

    • Fara foto

      tabita , 28 noiembrie 2013

      foarte frumoase,dar untura se poate inlocui cu ulei...merci

    • tab1ta

      tab1ta (Chef de cuisine) , 28 noiembrie 2013

      Delicioase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

50 voturi

Ingrediente

  • 800 gr untura,
  • 800 gr smantana,
  • un praf de sare,
  • faina cat cuprinde,
  • rahat,
  • zahar pudra pentru ornare,
  • 1 ou

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

3 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri

LALY (Chef de cuisine)

Buna Mirela,se foloseste smantana acra, fermentata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu nuci si fructe