Intr-un bol se mixeaza untura cu sarea, galbenusurile si extractul de vanilie.
Se adauga smantana omogenizand bine compozitia.
Faina se cerne si se adauga treptat peste amestecul de mai sus, la inceput mixam iar cand incepe compozitia sa se intareasca framantam cu mana pana cand obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Aluatul se infoliaza si se pune la frigider pentru 30 minute. Intre timp rahatul se taie bucati potivit de mici.
Se scoate aluatul din frigider se intinde pe masa de lucru infainata, se taie triunghiuro, se pune cate o bucata de rahat si se ruleaza. Se aseaza cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau in cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 20 - 25 minute.
Se scot din tava fierbinti si se dau prin zahar pudra ,se lasa sa se raceasca apoi se servesc.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii