Cornulete foietaj cu dulceata de gutui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Cornulete foietaj cu dulceata de gutui

Ingrediente

  • -pentru aluat:
  • 700 g faina alba
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic 7 g drojdie uscata
  • 200 ml iaurt
  • 200 ml zer
  • putina sare
  • -mai avem nevoie de :
  • 200 g unt
  • 50 g untura
  • 1 ou
  • 1 borcan dulceata de gutui( sau orice dulceata tare sau ciocolata, rahat...)

Mod de preparare

Intr-un vas amestecam faina cu drojdia zaharul si sarea.Adaugam iaurtul, zerul( eu am avut lapte prins de casa care avea si zer) si ouale.

Framantam bine de tot, acoperim si tinem la loc cald ,pina cand aluatul isi dubleaza volumul.

Untul pe care l-am tinut 30 de minute la congelator, il radem pe razatoarea cu gauri mari si il impartim in 7 parti egale, la care adaugam egal si untura.

Pe masa de lucru presaram faina si rasturnam aluatul dospit. Il impartim in 8 parti egale.

Fiecare parte o intindem cu sucitorul , in foaie subtire si rotunda si o ungem cu untul amestecat cu untura.Suprapunem fiecare foaie una peste alta, astfel incat cea de-a opta foaie de deasupra sa nu fie unsa.

Aceasta coca o taiem( impartim) in doua.Fiecare foaie o intindem subtire si o taiem in triunghiuri pe care le ungem cu gem tare, de gutui, apoi rulam in forma de corn.

Punem cornurile in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam sa creasca putin. Cuptorul s-a incalzit la 160 de grade C.

Oul se bate bine si ungem cornurile cu el, dupa ce acestea au dospit putin.

Coacem cornurile in cuptor cam 30-40 de minute pina cand sunt frumos rumenite.

Le lasam sa se raceasca, apoi le asezam pe farfurie.

Pofta mare sa aveti ! Si o cana cu lapte, linga....

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/09/cornulete-foietaj-cu-dulceata-de-gutui.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise