Cornulete fragede

Intr-un bol adaugam faina, zaharul, coaja de portocale le amestecam dupa care facem o gaura in mijloc.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Cornulete fragede

Ingrediente

  • 2 oua
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri otet
  • 1 plic amoniu
  • 300-400 ml apa minerala
  • 1 kg faina
  • coaja de portocale
  • esenta de vanilie
  • 300 g untura
  • rahat

Mod de preparare

Intr-un bol adaugam faina, zaharul, coaja de portocale le amestecam dupa care facem o gaura in mijloc. Adaugam amoniacul dizolvat in otet, uleiul si treptat apa minerala rece, framantam un aluat omogen si nelipicios.

Impartim aluatul in 3 bucati.

Fiecare bucata se intinde pe masa infainata, se unge cu un strat generos de untura se impacheteaza si se inveleste in folie alimentara, dam la rece 30 min dupa care repetam procedura inca de 2 ori (fiecare bucata de aluat trebuie impachetat de 3 ori).

Repetam la fel si cu celelalte 2 bucati de aluat.

Pe masa infainata intindem aluatul si taiem fasii de aluat si taiem dreptunghiuri de marimi potrivite.

In fiecare mijlocul fiecarui dreptunghi adaugam felii de rahat si se indoaie.

Le asezam in tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incalzit pana se rumesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise