autor:

lili

» » Dulciuri diverse

Cornulete fragede

Autor: lili (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lili (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2010

Ingrediente
* 500 gr. faina alba, * 3 galbenusuri, * 250 gr. untura, * 200 gr. de smintina, * putina sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

56 voturi

Mod de preparare

Faina se freaca bine cu untura.Adaugam galbenusurile frecate cu putina,smintina si framintam un aluat,pe care il lasam la odihnit 20-30 minute. Rupem din aluat cite o bucatica pe care o intindem cu sucitorul pe masa de lucru in forma de cerc. Taiem cercul obtinut in 8 cu ajutorul unui cutit sau pinten,iar la capatul cel lat punem umplutura, care poate sa fie:rahat,dulceata amestecata cu nuca macinata,fructe confiate,magiun de prune... Rulam de la exterior spre interior,le punem in tava pe hirtie de copt si le dam la cuptor pentru 20-25 minute (pina se rumenesc putin la capete). Calde le dam prin zahar pudra vanilat. POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete fragede cu untura

Cornulete fragede cu untura

Aluatul: Smantana si untura (de la temperatura camerei) le omogenizam. Adaugam praful de copt,

4 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Mixam untura cu zaharul, apoi adaugam smantana. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi praful de

11 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

56 voturi

Ingrediente

  • * 500 gr. faina alba
  • * 3 galbenusuri
  • * 250 gr. untura
  • * 200 gr. de smintina
  • * putina sare

Raporteaza reteta

Retete
de lili
Triunghiuri cu telemea

Triunghiuri cu telemea

Brinza telemea o dam pe razatoarea cu ochiuri mari si o amestecam cu 1 ou.Aluatul de foietaj il lasam

7 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Crochete de cartofi

Crochete de cartofi

Cartofii se curata,se spala,se taie cubulete si se fierb in apa cu sare.Dupa ce au fiert se scurg

29 voturi    16 comentarii
1h
Aperitive
Paste cu nuca

Paste cu nuca

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj,in apa cu putina sare.Dupa fierbere se scurg

2 voturi    6 comentarii
25 min
Paste si pizza

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

BUne, bune!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Crema de zahar ars