1. Facem un aluat din faina, untura, esenta de vanilie, apa si un praf de sare. Punem la inceput doar 500-600 gr de faina si pe masura ce se incorporeaza in untura mai adaugam cate putin pana obtinem un aluat tare si nisipos, atat cat sa-l putem modela.
2. Din aluat intindem foi rotunde de aproximativ 15-20 cm si 3 mm grosime. Foile rotunde le taiem mai intai in jumatati, apoi in sferturi si apoi iar, in asa fel incat sa obtinem 8 triunghiuri care la baza nu trebuie sa aiba mai mult de 5cm.
3. Pe fiecare triunghi de aluat punem cate o bucatica de rahat, apoi rulam apasat aluatul incepand de la baza la varf. Punem cornuletele astfel formate, intr-o tava si coacem la foc potrivit 30-40 de minute, pana se rumenesc usor.
4. Dupa ce le scoatem din cuptor, le tavalim prin amestecul facut din zahar pudra cu zaharul vanilat si le asezam pe un platou.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii