Mixam untura cu zaharul, apoi adaugam smantana.
Incorporam ouale, unul cate unul, apoi praful de copt si coaja rasa de lamaie.
Cernem faina, o punem treptat, pana obtinem un aluat omogen si foarte fraged.
Presaram faina pe masa de lucru, rupem o bucata de aluat si intindem o foaie potrivit de subtire.
Cu o rotita zimtata, taiem patratele, punem cate o lingurita de gem si rulam cornulete.
Procedam la fel pana terminam tot aluatul.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, asezam cornuletele cu putin spatiu intre ele.
Incingem cuptorul, punem cornuletele, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc usor.
Le scoatem cand sunt gata, le tavalim prin zahar pudra cat sunt calde.
Din aceasta compozitie ies doua tavi mari de cornulete.
Sa aveti pofta si aveti grija sa mancati cateva, daca aveti pofticiosi prin casa, e posibil sa nu mai gasiti nimic a doua zi :D
Se pastreaza intr-un bol, acoperite cu folie alimentara.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii