Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cornulete fragede cu gem,nuca sau rahat (de post)

Ingrediente

  • 1 cutie margarina (500 g)
  • 200 ml bors de casa
  • 100 ml apa minerala
  • 1 praf de copt
  • 200 g zahar pudra (pt pudrat)
  • 1 esenta de vanilie
  • faina
  • Umplutura:
  • gem de visine
  • nuci
  • rahat

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca margarina, praful de copt stins in bors, apa minerala si esenta de vanilie. Dupa, se adauga faina "in ploaie" si se amesteca pana devine un aluat mai vartos. Intre timp, incalzim cuptorul si tocam marunt nucile si rahatul.

Se intinde o foaie de grosimea muchiei de cutit,se taie in patratele,mai mici sau mai mari. In mijlocul fiecarui patrat, se adauga umplutura,dupa preferinte: rahat,gem sau gem cu nuca. Se coc circa 20-30 de minunte la 160 grade C. Se scot din cuptor si se tavalesc fierbinti prin zaharul pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise