Reteta de cornulete fragede cu iaurt. Cornulete fragede cu iaurt reteta cu drojdie. Retete de cornulete. Retete de cornulete fragede.
Intr-un lighenas se freaca drojdia cu zaharul pina se lichefiaza. Se adauga apoi untul sau margarina topita (rece), sau foarte moale, putina sare, iaurtul, coaja de lamiie si la sfirsit faina. Dupa ce se framinta bine cu mina (6-7 minute), aluatul se lasa intr-un loc caldut, sa creasca putin, cam 30 minute.
Se pune apoi pe masa de lucru presarata cu putina faina si se modeleaza in forma de sul mai gros, care se taie in 6 bucati egale. Fiecare bucata se modeleaza in forma de minge si se se acopera. Aluatul e elastic, se lucreaza foarte usor.
Fiecare bucata se intinde cu sucitorul, in forma rotunda, de marimea unei farfurii intinse. Aceasta se taie cu ruleta sau cutitul trecut prin faina. Intai pe jumatate, apoi in sferturi si fiecare sfert in trei triunghiuri. Se obtin 12 triunghiuri egale.
La baza fiecarui triunghi se pune umplutura (rahat,gem mai gros, magiun), apoi se ruleaza, obtinindu-se cornulete.
Se aseaza in tava neunsa, cam la 1 cm distanta intre ele, se lasa sa creasca aproximativ 15 minute.
Se coc la 180 de grade C (cuptorul incalzit inainte) 15-20 minute, pina se rumenesc putin. Nu cresc prea mult, dar sint foarte fragede si gustoase. Se trec fierbinti prin zahar pudra. Rezulta 72 cornulete fragede cu iaurt. Pofta buna!
Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...
Gem de capsuni cu mentaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii