Cornulete fragede cu iaurt

Reteta de cornulete fragede cu iaurt. Cornulete fragede cu iaurt reteta cu drojdie. Retete de cornulete. Retete de cornulete fragede.

Timp pregatire
240 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Cornulete fragede cu iaurt

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 125 g unt sau margarina
  • 100 g iaurt
  • 25 g drojdie
  • 25 g zahar
  • arome(eu folosesc coaja rasa de lamaie)
  • zahar pudra
  • rahat, gem, magiun

Mod de preparare

Intr-un lighenas se freaca drojdia cu zaharul pina se lichefiaza. Se adauga apoi untul sau margarina topita (rece), sau foarte moale, putina sare, iaurtul, coaja de lamiie si la sfirsit faina. Dupa ce se framinta bine cu mina (6-7 minute), aluatul se lasa intr-un loc caldut, sa creasca putin, cam 30 minute.

Se pune apoi pe masa de lucru presarata cu putina faina si se modeleaza in forma de sul mai gros, care se taie in 6 bucati egale. Fiecare bucata se modeleaza in forma de minge si se se acopera. Aluatul e elastic, se lucreaza foarte usor.

Fiecare bucata se intinde cu sucitorul, in forma rotunda, de marimea unei farfurii intinse. Aceasta se taie cu ruleta sau cutitul trecut prin faina. Intai pe jumatate, apoi in sferturi si fiecare sfert in trei triunghiuri. Se obtin 12 triunghiuri egale.

La baza fiecarui triunghi se pune umplutura (rahat,gem mai gros, magiun), apoi se ruleaza, obtinindu-se cornulete.

Se aseaza in tava neunsa, cam la 1 cm distanta intre ele, se lasa sa creasca aproximativ 15 minute.

Se coc la 180 de grade C (cuptorul incalzit inainte) 15-20 minute, pina se rumenesc putin. Nu cresc prea mult, dar sint foarte fragede si gustoase. Se trec fierbinti prin zahar pudra. Rezulta 72 cornulete fragede cu iaurt. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise