Cornulete tigarete

Reteta de cornulete tigarete. Cornulete tigarete reteta simpla si delicioasa. Cornulete tigarete cu untura si magiun de prune, fragede, aromate si usor de preparat.

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
17 minute
Complexitate
medie
Cornulete tigarete

Ingrediente

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • vanilie (extract, pastaie, esenta sau zahar vanilat)
  • 200 g untura
  • 2 galbenusuri
  • 150 g smantana fermentata (acra, 24% grasime)
  • magiun de prune pentru umplut
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare

Reteta de cornulete tigarete o am de foarte multi ani si este foarte simplu de facut. Cornuletele se topesc in gura, sunt vanilate, dulci-acrisoare si se pastreaza foarte bine pana la o saptamana, in cutii de carton sau tabla.

Intr-un bol puneti faina, sarea, vanilia si untura rece. Framantati cu varful degetelor pana obtineti o compozitie sfaramicioasa. Adaugati apoi galbenusurile si smantana.

Presarati faina pe masa de lucru si intindeti o foaie subtire in forma de dreptunghi (20×50 cm).

Taiati-o apoi in patratele de 10×10 cm. Puneti la baza magiun de prune (cu ajutorul unui sac a poche cu dui subtire) sau alt gem consistent care sa nu curga (eventual amestecat cu nuca macinata). Rulati si dati-le forme de cornulete tigarete. La fel procedati si cu restul aluatului.

Asezati cornuletele tigarete in tavi si coaceti-le 15-17 minute la 180°C, pana incep sa se rumeneasca usor.

Dupa ce s-au copt, lasati-le la racorit 5 minute, apoi tavaliti-le prin zahar pudra.

Dupa ce s-au racit complet le puteti manca. Sunt atat de fragede incat se topesc in gura, asadar vi le recomand cu drag. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce decorata cu royal icing

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing
Fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate

Fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate

Pentru inceput se cern 200 g faina intr-un vas.

Fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte.

Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor