Reteta de cornulete tigarete. Cornulete tigarete reteta simpla si delicioasa. Cornulete tigarete cu untura si magiun de prune, fragede, aromate si usor de preparat.
Reteta de cornulete tigarete o am de foarte multi ani si este foarte simplu de facut. Cornuletele se topesc in gura, sunt vanilate, dulci-acrisoare si se pastreaza foarte bine pana la o saptamana, in cutii de carton sau tabla.
Intr-un bol puneti faina, sarea, vanilia si untura rece. Framantati cu varful degetelor pana obtineti o compozitie sfaramicioasa. Adaugati apoi galbenusurile si smantana.
Presarati faina pe masa de lucru si intindeti o foaie subtire in forma de dreptunghi (20×50 cm).
Taiati-o apoi in patratele de 10×10 cm. Puneti la baza magiun de prune (cu ajutorul unui sac a poche cu dui subtire) sau alt gem consistent care sa nu curga (eventual amestecat cu nuca macinata). Rulati si dati-le forme de cornulete tigarete. La fel procedati si cu restul aluatului.
Asezati cornuletele tigarete in tavi si coaceti-le 15-17 minute la 180°C, pana incep sa se rumeneasca usor.
Dupa ce s-au copt, lasati-le la racorit 5 minute, apoi tavaliti-le prin zahar pudra.
Dupa ce s-au racit complet le puteti manca. Sunt atat de fragede incat se topesc in gura, asadar vi le recomand cu drag. Pofta buna!
Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mereReteta de ciorba de peste. Ciorba de peste reteta simpla. Reteta de bors de peste. Retete cu peste.
Ciorba de pestePentru bezea mixam cele 4 albusuri cu un praf de sare pana devin spuma, apoi adaugam cate o lingura din zahar pana il terminam.
Pavlova cu nuca, mousse de castane si jeleu de gutuiRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii