Cornulete umplute cu dulceata si nuci

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cornulete umplute cu dulceata si nuci

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 25 gr drojdie
  • 2 linguri zahar
  • un varf de cutit sare
  • coaja rasa de lamaie / portocala
  • zahar vanilat / rom
  • dulceata de gutui
  • nuca macinata

Mod de preparare

Cernem faina si facem o adancitura in mijlocul ei, unde adaugam 1 ou intreg, zaharul, coaja rasa de lamaie, vanilia/romul, sarea, drojdia diluata cu 2-3 linguri de lapte caldut. Incepem sa framantam, adaugand laptele putin cate putin (nu e obligatoriu sa-l incorporam pe tot), apoi uleiul, astfel incat sa obtinem un aluat care sa nu ni se mai lipeasca de maini.

Lasam sa creasca aproximativ 1 ora, pana isi dubleaza volumul.Intre timp pregatim umplutura astfel: intr-un castron amestecam dulceata cu nuca macinata.

Intindem aluatul crescut in cate o foaie cu grosimea de 2-3 mm pe care o portionam in 8 triunghiuri.

Punem la baza fiecarui triunghi cam jumatate de lingurita cu umplutura pregatita si impachetam. Le asezam in tava unsa si tapetata cu hartie de copt iar cand suntem gata cu toate, le ungem cu ou (batem un ou intreg) si presaram peste ele zahar tos.

Bagam tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu cca 30 minute pana se rumenesc.

Pofta buna!!!

PS : din aluatul rezultat umpleti 2 tavi de aragaz

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise