Drojdia se amesteca cu 4 linguri zahar, 4 linguri faina si putin lape caldut, sa fie ca maiaua. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Cand a crescut se adauga la restul de faina, se pune sarea,1 ou si cele 2 galbenusuri, untul topit, restul de lape caldut, restul de zahar si o esenta de rom. Se framanta aluatul pana devine elastic, aproximativ 30 min. Se lasa la crescut aproximativ o ora. Aluatul crescut se imparte in 2 parti egale, o parte se lasa, iar cealalta parte se imparte in 8 parti egale. Se vor face bilute, se lasa la crescut cam 10 min, se intind oval si o jumatate va fi crestata longitudinal, iar pe cealalta se pune umplutura, se ruleaza si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si putina faina. Se mai lasa 30 min la crescut (in acest timp se ia cealalta jumatate de aluat si se procedeaza la fel), se ung cu ou si se baga la cuptorul preaincalzit la foc mic pana se rumenesc (eu dupa 25 min le fac fata cu flacara de deasupra cuptorului). Cand scoatem cornurile le dam cu ou.
Crema: amestecam ingredientele la foc mic pana obtinem o crema consistenta, apoi o lasam la racit.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii