Cornuri cu branza sarata in aluat

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata
Cornuri cu branza sarata in aluat

Ingrediente

  • 600-650g faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 200g lapte
  • 100g apa minerala
  • 1 ou + 1 albus de ou
  • 100ml ulei
  • 200g branza telemea (sarata)
  • Optional: felii de carne, pentru umplut o parte din cornuri
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 2-3 linguri lapte
  • susan pentru presarat deasupra

Mod de preparare

Intr-un bol punem faina si sarea, amestecam putin cu un tel si facem o gropita in mijloc unde adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte in zahar si putin lapte, lasam pana crapa putin deasupra.

Intre timp branza telemea o sfaramam cu o furculita sau o dam pe razatoare si o amestecam bine cu oul si albusul.

Peste drojdie punem laptele caldut, apa minerala si jumatate din cantitatea de ulei, amestecam putin, apoi adaugam branza sarata, framantam din nou pana obtinem un aluat omogen, punem si restul de ulei si continuam sa framantam pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini si este omogen, nu foarte tare, atat cat sa modelam cornurile. (Daca mai trebuie faina, mai puteti adauga).

Lasam la crescut, acoperit cu folie de plastic pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut frumos, il scoatem din bol, il mai framantam putin (ne ajutam de faina) si il impartim in 3 parti egale. Fiecare parte o intindem cu sucitorul si taiem prima data in 4, apoi in 8 pe diagonala si formam cornuri, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam cornurile cca.15 minute, sa mai creasca, apoi le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu laptele, si presaram susan deasupra.

Dam tava la cuptor pana sunt rumenite deasupra (30-35 minute).

Dupa ce scoatem tava o acoperim cu hartie si un prosop ca sa se inmoaie.

Asa procedam si cu celelalte 2 parti, eu la o parte le-am pus felii de carne de curcan, ( dar este optional, doar daca aveti prin casa).

Cand s-au racit, inainte de servire le puteti baga putin la microunda si sunt exact ca si cum le-am scoate din cuptor.

Se pot inlocui cu painea, aceste cornuri sunt mult mai gustoase, dar merg perfect sa le luam cu noi la pachetel! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise