Cornuri cu mere

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Cornuri cu mere

Ingrediente

  • Aluat:
  • 550g faina
  • un praf de sare
  • 1 cubulet drojdie proaspata
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 ou + 1 albus
  • 300 ml lapte
  • 125g unt
  • Umplutura:
  • 1200g mere
  • 5 linguri zahar
  • scortisoara
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri lapte

Mod de preparare

Facem pentru inceput aluatul: Punem faina intr-un lighean, punem si putina sare apoi amestecam cateva secunde cu un tel, sau o furculita. Facem o adancitura in centru si adaugam drojdia pe care am dizolvat-o inainte in 2 linguri zahar, apoi presaram putina faina deasupra, pana crapa. Laptele il incalzim putin (nu fierbinte) cu zaharul, vanilia si esenta de vanilie si le adaugam in ligheanul cu faina, punem si oul cu albusul care trebuie sa fie la temperatura camerei si incepem sa framantam un aluat omogen.

Treptat adaugam si untul topit pana il incorporam bine. Rezultatul un aluat pufos, care sa nu se lipeasca de maini si usor de manevrat. Lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul, acoperit cu folie plastic.

Umplutura: Curatam merele de coaja, apoi le trecem prin razatoare cu ochiuri mari si le punem la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara pana scade tot sucul lasat de mere. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 3 si fiecare parte intindem cate o foaie (nu foarte subtire), iar cu ajutorul unul cutit taiem prima data in 2 pe verticala, apoi inca 2 taieri pe diagonala. Incepem ca umplem triunghiurile de aluat cu umplutura de mere. Strangem frumos pana formam cornul. Asezam cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi ii ungem pe fiecare cu galbenusul amestecat cu laptele, dupa care ii bagam la cuptor pana se rumenesc frumos deasupra.

Sunt pufosi si deliciosi! Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise