In putin ulei calim ceapa,adaugam carnea,condimentam dupa gust si lasam la innabusit cca.10min.Adaugam oul si mai lasam pe foc 4-5 min amestecand sa nu se prinda de tigaie.Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.Inainte de folosire scurgem bine de grasimea lasata de carne.
Din faina,margarina,lapte,sare,zahar,drojdie si ou facem un aluat potrivit(nici tare,nici moale;daca aluatul e prea tare cornurile nu vor mai fi pufoase) pe care-l impartim in trei.Fiecare bucata se intinde sub forma rotunda pe o suprafata pudrata cu faina si se taie cu pintenul in 8 buc.Se pune pe fiecare triunghi o jumatate de lingura din umplutura de carne si se ruleaza in forma de corn.
Se aseaza cornurile in tava,6-8 buc max.(isi dubleaza volumul),se acopera cu un prosop si se lasa la dospit aproximativ o ora.
Preincalzim cuptorul la 180C,ungem cornurile cu ou batut si presaram putina sare si chimen(sau susan).Le punem la copt cca.25min sau pina devin aurii.Se iau de pe tava si se pun intr-un vas pe care-l acoperim cu-n servet(se pastreaza moi si nu se usuca).
Umplutura de carne poate fi inlocuita cu branza feta sau telemea zdrobita si amestecata cu 2-3 linguri de smantana(dupa preferinta).
O reteta super care merita incercata.Musafirii vor fi impresionati de la prima imbucatura.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii