Cornuri picante

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cornuri picante

Ingrediente

  • aluat-1-:
  • - 250g faina alba de griu
  • - 6g drojdie uscata
  • - 1/2lc sare
  • - 1 ou
  • - 100ml lapte caldut
  • - 50g unt
  • aluat-2-:
  • - 2 rolle de aluat foietaj rotunde de preferinta
  • umplutura:
  • - 1 cutie de smintina groasa(Creme Fraiche)-200g
  • - 150g sunca taiata marunt
  • - 150g cascaval ras
  • ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  • - 1 galbenus de ou
  • - 2-3ls lapte

Mod de preparare

~aluat:

Primul aluat se malaxeaza si se lasa sa dospeasca ca 30min.

Se imparte in doua si se intinde doua foi rotunde sau dreptunghiulare, intr-e doua folii de hirtie de copt sau folie de nailon alimentara.

Astfel foaia intinsa se aseaza pe foia de foietaj.Foaia cu drojdie trebuie sa fie deasupra.

~umplutura:

Ori se amesteca ingredientele de umplutura si se pun in fiecare triunghi de aluat taiat in prealabil in triunghiuri de marime dorita.

Ori se ung foile cu smintina si deasupra se presara sunca si cacavalul.

Aluatu se ruleaza incepind cu partea lata a triunghiului si astfel se formeaza cornurile.

Acesteaa se aseaza pe tava de copt captusita cu hirtie de copt si se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte.

Eventual daca se doreste se poat presara deasupra cu chimen, susan, mac... si se introduc in cuptorul incins la 180. pentru ca.15-20 min.

***tip***

Preparati reteta pina la unsul cu ou deasupra, acoperiti tava cu folie de nailon si lasati la rece, de ex. la frigider pina a doua zi.

A doua zi se scoate si se lasa la temp. camerei ca. 2 ore, sau se introduce la copt in cuptorul ***neincins***.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

http://leckereien.blogspot.com/2010/04/cornuri-picante.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise