Intr-un bol amestecati cam jumate din cantitatea de apa, 1 lingura de faina, drojdia si 1 lingura de zahar.
Lasati cam 10-15 minute sa dospeasca putin.
Apoi adaugati la maia restul de apa, zahar, sarea, uleiul - amestecati bine cu un tel.
Adaugati faina, amestecati si framantati aluatul.
Va iesi un aluat moale, putin lipicios - dar incercati sa nu adaugati prea multa faina in plus.
Il scoateti pe o masa presarata cu faina si framantati vreo 5-10 minute
Lasati la dospit aproximativ 30-40 de minute, acoperit cu un prosop sau folie alimentara de plastic.
Daca respectati toti pasii, aluatul trebuie sa creasca frumos, cam de 2-3 ori.
Il scoateti din bol, framantati putin si taiati in 3 bucati egale din care formati 3 bile de aluat.
Le lasati 10 minute sa se odihneasca
Fiecare bila de aluat o intindeti intr-o foaie rotunda, cam de 3-4mm grosime, taiati in 8 felii uniforme.
Puneti umplutura pe margini si rulati strans cornurile.
Le aranjati intr-o tava antiadeziva sau asternuta cu hartie de copt si lasati sa creasca cam 15-20 de minute.
In acest timp dati drumul la cuptor la 180 grade, sa se incalzeasca bine
Se coc timp de 15-20 de minute - foarte repede, asa ca stati pe langa bucatarie, sa nu le ardeti.
Lasati sa se racoreasca bine.
Le-am uns cu ou si le-am ornat cu mac.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii