Cornuri pufoase si inimioare cu nuca si ciocolata.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Cornuri pufoase si inimioare cu nuca si ciocolata.

Ingrediente

  • Aluat:
  • -800 g faina
  • -4 oua
  • -200 g zahar
  • -450-500 ml lapte
  • -3 linguri drojdie uscata
  • -100 g unt
  • -100 ml ulei
  • -50 g stafide
  • -un praf de sare
  • -vanilie
  • Umplutura:
  • -200 g nuca macinata mai mare
  • -100 g ciocolata cu lapte
  • -3-4 linguri nutella
  • -2-3 linguri lapte
  • Pentru uns:
  • -un ou
  • -30 g unt pentru uns tavile(sau hartie de copt)
  • -2-3 linguri mac

Mod de preparare

Am decis ca pe langa cornurile fragede sa fac si cateva inimioare dulci pentru cei ce sarbatoresc in mod special saptamana dedicata iubirii.Asta nu inseamna ca nu putem face aceste inimioare si in oricare zi a anului.Aluatul fiind foarte pufos si aromat ne putem rasfata oricand.

Si acum sa trecem la lucru...! Se freaca drojdia cu o lingura de zahar si lapte caldut.Se cerne faina in vasul in care vrem sa framantam, se face un loc la mijloc unde se va pune drojdia si se lasa sa dospeasca timp de10 minute, intr-un loc caldut, ferit de curenti de aer rece.Intre timp mixam cele 4 galbenusuri si numai 2 dintre albusuri cu zahar, pana cand compozitia va deveni ca o crema apoi adaugam sarea, esenta de vanilie, stafidele, coaja lamaie rasa fin si jumatate din laptele caldut.Se mixeaza bine pana cand totul devine omogen.Dupa ce drojdia a dospit turnam compozitia mixata deasupra si se amesteca intai cu lingura, apoi cu mana si se toarna putin cate putin din laptele caldut ramas si incepem sa framantam pana se obtine un aluat moale.Punem aluatul pe masa de lucru si-l framantam bine adaugand din ulei si untul topit.Deci grasimea se adauga treptat si se framanta, iar cand s-a incorporat in aluat se adauga alta cantitate si procedam asa pana cand se termina.Cu cat se framanta aluatul mai mult cu atat devine mai pufos.Framantatul se termina atunci cand am terminat grasimea.Aluatul trebuie sa fie destul de moale si pufos.Daca simtim ca aluatul e putin mai tare se adauga putin iaurt cald si se va framanta din nou pana cand aluatul devine moale si pufos.Operatia de framantat dureaza de la 35-40 de minute.Dupa framantat, aluatul se acopera si se pune la dospit langa aragaz sau o sursa de caldura timp de o ora, pana cand isi dubleaza volumul.Este foarte important ca in incaperea in care se pastreaza aluatul sa fie cald tot timpul, astfel aluatul va creste foarte frumos.Intre timp pregatim umplutura.Topim ciocolata pe baie de abur la care adaugam 2-3 linguri de lapte, 3 -4 linguri de nutella si nuca pisata mai mare.Le amestecam toate bine, dar sa avem grija sa nu fie prea moale ca sa nu iese umplutura din cornuri atunci cand le coacem.Daca dorim ca umplutura sa fie mai dulce se adauga putin zahar, dupa gust.Dupa ce aluatul a crescut se rastoarna pe masa de lucru presarata cu faina si se imparte in 2 parti egale.Prima bucata o impartim din nou in 2, iar acestea se vor intinde in 2 foi rotunde (cam cat o farfurie mare intinsa) care se taie in raze, in opt bucati.Capetele din exterior se vor cresta putin, ca atunci cand se ruleaza sa nu iese umplutura.Punem pe fiecare bucata de aluat cate o lingura de umplutura dupa care se rasuceste in forma de corn, din exterior spre interior.Se vor pune in tava unsa cu putin unt sau se foloseste hartie de copt, apoi se lasa sa creasca 10-15 min.Cu a doua foaie procedam la fel.Din aluatul ramas vom face inimioare umplute.

Cum procedam? Aluatul se va imparti in 8 sau 10 bucati, depinde cat de mare dorim sa fie inimioara.Se ia pe rand fiecare bucata si se va intinde o foaie mica, nu prea subtire,(ca si grosimea cornurilor) pe care o ungem cu nuca si ciocolata, apoi se ruleaza, se taie in jumatate pe lungime fara ca sa ajungem la capatul ei.Deci va fi taiata in jur de 3 sferturi, apoi se trag cele 2 capete spre interior si se unesc sub forma de inima.Sa nu ne ingrijoram daca a iesit putin din umplutura pentru ca dupa coacere va avea un aspect deosebit de frumos(urmariti si pozele postate, ca sigur va vor fi de folos). Se vor intinde si umple toate bucatile in acelasi mod, pana se vor termina toate inimioarele.Se pun in tava unsa, ca si cornurile, si se lasa sa creasca 10 minute dupa care se ung cu ou, iar peste cornuri se presara mac si se coc la foc iute in cuptorul deja preincalzit, la temperatura 180 de grade, in jur de 20 de minute, apoi se vor rumeni.Se lasa 5-10 minute sa se raceasca, dupa care le vom scoate pe un platou.Sunt foarte gustoase si pufoase, se servesc calde sau reci.Inimioarele au un aspect deosebit si au fost apreciate de toti cei care le-au gustat..!

Aceste cornuri fiind din aluat de cozonac se pot umplute si cu mac, magiun, branza dulce sau orice dorim noi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise