Cornurile Laureilaurentiu

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Cornurile Laureilaurentiu

Ingrediente

  • 300 g apa calduta
  • 500 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 1-2 lingurite sare
  • 1 plic drojdie uscata(12g)
  • 1 lingura rasa zahar
  • 1 galbenus
  • seminte susan
  • ulei

Mod de preparare

Primele 6 ingrediente se introduc in masina de paine si se programeaza masina pe programul\"aluat\"DOUGH.

Dupa ce aluatul este framantat si dospit, cand este gata programul de aluat, se scoate aluatul din masina pe o tava( masa) unsa cu ulei si se fac din el, 8-12 mingiute.

Acestea se intind cu mana ( ca langosul)si se ung cu ulei, apoi se ruleaza , dupa care se innoada.

Se ia pe rand fiecare corn se intinde iar ,cu mana sau cu sucitorul si se ruleaza in forma de cornuri.

O tava se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza in ea cornurile care vor fi presarate deasupra cu seminte de susan.

Daca pregatim cornurile sa nu fie de post , le ungem prima data cu galbenus de ou amestecat cu doi stropi cu apa si apoi presaram susanul.

Mai lasam cornurile la cald 15 minute sa creasca apoi le dam la cuptorul dinainte incalzit pina se rumenesc bine deasupra, cam 30 minute.

Pofta mare !

PS. multumesc frumos Laura pentru reteta !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise