Coronita de Craciun

Blatul coronitei: se separa ouale.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Coronita de Craciun

Ingrediente

  • Blatul coroniței:
  • 5 ouă S,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 1 linguriță vanilie Bourbon pudră (din păstăi mărunțite),
  • 1 linguriță coajă rasă de portocală (ținută în zahăr la borcan),
  • 4 linguri (100 g) făină,
  • 70 ml ulei,
  • 5 g praf de copt,
  • Crema de ciocolată neagră:
  • 150 ml frișca lichidă,
  • 55 g ciocolată neagră,
  • 1 linguriță cafea măcinată,
  • Crema decor verde:
  • 100 ml frișca lichidă,
  • 40 g ciocolată albă,
  • 1 linguriță colorant natural pudră verde,
  • 1 linguriță apă caldă,
  • Decor:
  • 1 mandarină,
  • Perle de zahăr,
  • Fulgi de nea zahăr,
  • Fulgi de cocos

Mod de preparare

Blatul coroniței: se separă ouăle. Se bat spumă albușurile și un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat gălbenușurile, îndulcitorul, pudra de vanilie, coaja rasă de portocală și uleiul. Se adaugă apoi și făina și praful de copt, amestecând ușor cu o spatulă. Se toarnă compoziția (trebuie să obțineți un aluat moale ca la chec) într-o tavă de guguluf, unsă cu unt și tapetată cu făină, se coace la cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, aproximativ 30 minute sau până trece testul scobitorii (însă aveți grijă să nu-l uscați).

Crema de ciocolată neagră: se încălzește pe baie de abur frișca lichidă împreună cu ciocolata neagră (cuvertură 52 % cacao), se amestecă dîn când în când, până se topește. Se dă deoparte la răcit. După ce s-a răcit, se adaugă cafeaua măcinată și se bate cu mixerul, să devină cremoasă.

Crema decor verde: se încălzește pe baie de abur frișca lichidă împreună cu ciocolata albă, amestecând până se topește. Se dă deoparte. După ce s-a răcit, se adaugă colorantul verde pudră dizolvat înainte într-o linguriță de apă caldă, se amestecă bine, cu mixerul.

Montare și decor: se scobește din coroniță, se umple cu crema de ciocolată neagră, cu ajutorul unui poș. Apoi se fac flori din crema verde, folosind de asemenea un poș. Se decorează cu perluțe, fulgi și cocos.

Notă: pentru cremele de ciocolată, în general, vă recomand să folosiți cuverturi de ciocolată (se găsesc în orice supermarket), sunt calitative comparativ cu ciocolatele obișnuite, dar și accesibile ca preț.

Timp de pregătire: 1h 30 min

Timp de coacere: 30 min

Porții: 8

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/coronita-de-craciun.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise