Coronita cu Carne si Spanac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Coronita cu Carne si Spanac

Ingrediente

  • Ingredinete pentru o coronita:
  • Aluat:
  • -un ou
  • -70 g unt sau margarina
  • -un praf sare
  • -20 g drojdie proaspata
  • -1 lingurita zahar
  • -faina
  • Umplutura:
  • -200 g carne tocata
  • -200 g spanac
  • -3 cepe
  • -un catel usturoi
  • -sare, piper dupa gust
  • -un varf lingurita de cimbru
  • -un ou crud
  • -seminte de mac sau susan sau in (optional)

Mod de preparare

Si fiindca spanacul in aceasta perioada este la moda, mi-am zis sa fiu si eu in Trend :)

1. Incepem cu prepararea aluatului:

Drojdia se freaca cu lingurita de zahar pana se lichefiaza. Se adauga margarina, oul, sarea si faina cat sa obtinem un alut usor modelabil, insa sa nu ni se lipeasca de maini. Il invelim in folie alimentara si il punem undeva la caldut (eu am incalzit cuptorul pentru 2 minute si intre timp de ocupam de umplutura.

2. Carnea se pune la prajit in 2 linguri ulei.

3. Ceapa se taie marunt si se adauga peste carne, se amesteca bine si se lasa la inabusit la foc mediu.

4. Frunzele de spanac, spalate si curatate de codite se maruntesc si aproape de final se adauga si ele peste carne. Atentie !!! Nu prajiti prea mult carnea cu ceapa, fiindca mai urmeaza ca sa le dati si la cuptor.

5. Se pipareaza, sareaza dupa gust, se adauga cimbrul si usturoiul taiat marunt si se amesteca totul bine. Si pentru ca mi se paruse prea alba compozitia eu am adaugat un virf de lingura de pasta facuta toamna tarziu din ardei rosu si care se pastreaza la borcan. Puteti pune un pic boia sau nu puneti nimic, cum doriti.

6. Se lasa un pic umplutura sa se racoreasca si apoi se adauga oul crud. Se amesteca totul bine si se lasa deoparte pana ne ocupam de pregatirea foii de aluat, care se face in felul urmator:

7. Se ia o bucata de hartie de copt si se intinde foaia de aluat cu sucitorul. Am intins direct pe hartie ca ulterior sa n-o mai mut de pe suprafata de lucru pe hartie. Cu o farfurie se delimiteaza un cerc, si pornind din mijlocul acestuia se incep a taia triunghiuri, 8 la numar. Se transfera hartia cu tot cu aluat in tava (eu am folosit o tava cu diametrul de 30 cm) si pe marginile foii ramase libere se pune umplutura. Ridicati tringhiurile obtinute in centru peste umplutura si apasati cu degetul umed sa se lipeasca bine. Ungeti tringhiurile de aluat cu un pic ou crud. Puteti presara deasupra seminte de susan, in sau mac. Eu am uitat de ele, insa pentru masa de Paste cu siguranta n-o sa le uit :)

8. Puneti tava cu coronita la un loc caldut si lasati sa creasca cca 1 ora.

9. Coaceti la 200 grade, pana cind alutul capata o tenta aurie.

Pofta mareee !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise