Ingrediente
200ml lapte, 1 varf sare, 1 lingura zahar, 100g unt topit, 1 ou (batut putin), 500g faina, 1 plic drojdie uscata, Umplutura:, 200g dulceata de visine, 200g nuca macinata, 2 linguri zahar, Pt glazura:, 1 ou batut bine, 1 lingura zahar tos
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 50 min
24 voturi
Mod de preparare
Intre timp amestecam intr-un bol nuca macinata cu cele doua linguri de zahar si pregatim sa avem la indemana si dulceata de visine . Putem folosi orice dulceata dorim, singura conditie este sa aiba consistenta tare (sa nu fie apoasa, deoarece va curge)!
Cand aluatul este gata, il scoatem din masina de paine, pe planseta de lucru putin unsa si cu sucitorul intindem o foaie dreptunghiulara, de aprox 5cm grosime. Cu un cutit, repartizam pe toata suprafata gem si presaram deasupra nuca cu zahar. Rulam aluatul cat mai strans apoi il asezam in tava “de guguluf” unsa in prealabil cu putin unt. Lasam cam 20’ sa creasca. Cu o foarfeca de bucatarie, crestam aluatul din loc in loc(vezi foto). Ungem cu oul batut si presaram zahar deasupra. Dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 45’.
Taiem in felii si servim dupa ce se raceste !
Pofta buna !
Radu Valentina , 24 septembrie 2014
mana e sfanta
Frederic Masllovet Poquet , 02 decembrie 2013
Trebuie sa fie tare gustoasa
Tamara Panaete , 02 decembrie 2013
ce intrebare!framanta cu mana,cum de totdeauna
Tina Gogeneata , 12 octombrie 2013
scuzama-mi te rog intrebarea,Cine nu are masina de framintat ce face,cum face????
Lia Maria (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013
Floare de colt, Divainbucatarie, Maria Markov, va multumesc pentru aprecieri ! Ps: Am incalzit laptele :) va astept la o felie de cozonacel si o cana de lapte foierbinte yumi,yumi...
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013
Pofta buna !
Maria Markov (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013
Ce bine merge cu un pahar de lapte cald!! Si arata spectaculos!!
www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013
cat de bine arata!!!! Mi-ai facut pofta...
Floare de colt (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013
Ce bine arata si are umplutura din belsug !
Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013
Multumesc ! Maria Elena, Sidy, va servesc cu mare drag
Adina (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013
Doamneee,nu pot sa fiu atat de slaba in fata la un cozonac delicios,mirobolant,spectaculos,plin de dulceata,pufos,aromat....nu pot,clar!:)) Mor incet ,dar sigur!Trebuie sa-l gust!:))
Sidy (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013
O minunatieeeee....deja simt aroma nucii amestecata cu visinele.... Mai ai , ca vreau si eu o bunatate din asta !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013
Ce imbietoare! Simt mirosul aromat.