Se pun prunele intr-un castron, se toarna 150 ml apa clocotita peste ele, se acopera si se inmoaie 30 de minute.
Se incinge cuptorul la 180 grade; se unge tava. Se freaca untul, adaugandu-se treptat zaharul.
Se face un piure din prune, cu tot cu zeama. Adaugam piureul impreuna cu vanilia si sarea, la compozitia de unt cu zahar.Se adauga ouale si se amesteca totul pana cand se obtine o compozitie cremoasa
Se cerne peste aceasta compozitie faina cu praful de copt si cel de cacao. Se amesteca doar cat sa se omogenizeze ingredientele. Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata.
Se coace prajitura 25 de minute in cuptorul incins. Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca 10 minute in forma. Apoi se desprinde din forma si se aseaza prajitura pe un gratar. se lasa sa se raceasca de tot.
Se trece branza Ricotta pentru crema printr-o strecuratoare fina . Se adauga vanilia, laptele si zaharul pudra si se amesteca pana se obtine o crema. Se aseaza blatul pe un platou si se unge cu crema Ricotta. Deasupra se presara praful de cacao si se serveste imediat.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii