Coronita de limba cu sos picant dulce acrisor

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Coronita de limba cu sos picant dulce acrisor

Ingrediente

  • 1 limba de vita de 1,2-1,5 kg (puteti folosi si limbi de porc)
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 2 cepe
  • 1 dovlecel
  • 2 ardei grasi
  • 1 legatura patrunjel
  • 150 ml ulei
  • 2-3 peperoni
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura mustar
  • 1 lamaie
  • 2-3 linguri otet
  • 2-3 linguri smantana (iaurt)
  • 2-3 lingurita baza pentru mancaruri
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Limba este un aperitiv consistent, poate constitui un fel principal la pranz sau o cina satioasa. Este una dintre mancarurile noastre preferate. Acum am preparat-o cu sos picant dulce acrisor.

Spalati bine limba cu apa rece si tineti-o in apa cel putin 10-15 minute, ca sa iasa sangele. Puneti-o la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma, apoi adaugati legumele curatate lasate intregi. Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, o ora si jumatate (se poate fierbe si in oala de fiert sub presiune, va fierbe ceva mai repede, in mai putin de o ora.

Scoateti limba din zeama in care a fiert si lasati-o sa se racoreasca 4-5 minute. Intre timp preparati sosul picant dulce acrisor astfel: puneti intr-un castronel mustar, galbenus, sare, piper, zahar, amestecati cu uleiul (cu un tel sub forma de para), adaugati zeama de lamaie (otet daca mai este nevoie) si smantana.

Din legumele ramase puteti prepara o salata de legume fara carne (tip boeuf), un sos de legume sau o supa.

Curatati limba de piele, taiati-o felii de 5-8 mm grosime si asezati feliile pe un platou sub forma de coronita ca sa ramana in mijloc un cuib in care veti turna sosul. Garnisiti cu peperoni si patrunjel verde.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise