Coronite

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie
Coronite

Ingrediente

  • Reteta asta o am de la bunica mea;mi-a dat-o prin anul 1984 si de atunci o fac des.
  • Am facut la ea,mici schimbari.
  • Pentru aluat
  • -6oo g faina
  • -250 g margarina sau unt(moale,nu topit)
  • -2 oua intregi
  • -2 galbenusuri
  • -250 g zahar pudra
  • -arome(coaja de lamiie si vanilie)
  • Pentru umplutura
  • -200-250 g ciocolata amaruie(sau dupa
  • gust)
  • -cca 30 g unt
  • -cca 50 g nuca macinata
  • -cca 3-4 linguri de gem
  • -cca30-40 g pistatia macinata(sau nuca)

Mod de preparare

Se face un aluat din ingredientele amintite;se lasa sa se odihneasca(acoperit),cam 15-20 minute.Apoi se intinde o foaie,cu grosimea de cca 3 mm.Aceasta foaie,se taie cu o forma rotunda(sau un pahar),cu diametrul de cca 4 cm.

Jumatate din aceste \"discuri\" se gauresc la mijloc(vezi poza),cu o forma mica,de cca 1-1,5 cm(diametru).

Cind sint gata,se pun in cuptorul preincalzit,la foc mijlociu,cca 15-20 minute.

Pentru umplutura de ciocolata,se topeste pe aburi ciocolata;cind ciocolata e topita,se pune untul;cind si untul e topit,se lasa umplutura de ciocolata sa se raceasca putin;apoi jumatate din biscuiti(unul cu orificiu,la mijloc si unul nu),se lipesc cu umplutura de ciocolata.Se dau,de jur-imprejur prin nuca macinata(vezi poza).

Cealalta jumatate de biscuiti,se lipesc cite doua,cu gem.;se dau,de jur-imprejur prin pistatia.

Cind sint gata,\"coronitele\"lipite cu ciocolata se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu cacao.In orificiu se pune putina ciocolata rasa(vezi poza).

\"Coronitele\" lipite cu gem se pudreaza cu zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise