Se face un aluat din ingredientele amintite;se lasa sa se odihneasca(acoperit),cam 15-20 minute.Apoi se intinde o foaie,cu grosimea de cca 3 mm.Aceasta foaie,se taie cu o forma rotunda(sau un pahar),cu diametrul de cca 4 cm.
Jumatate din aceste \"discuri\" se gauresc la mijloc(vezi poza),cu o forma mica,de cca 1-1,5 cm(diametru).
Cind sint gata,se pun in cuptorul preincalzit,la foc mijlociu,cca 15-20 minute.
Pentru umplutura de ciocolata,se topeste pe aburi ciocolata;cind ciocolata e topita,se pune untul;cind si untul e topit,se lasa umplutura de ciocolata sa se raceasca putin;apoi jumatate din biscuiti(unul cu orificiu,la mijloc si unul nu),se lipesc cu umplutura de ciocolata.Se dau,de jur-imprejur prin nuca macinata(vezi poza).
Cealalta jumatate de biscuiti,se lipesc cite doua,cu gem.;se dau,de jur-imprejur prin pistatia.
Cind sint gata,\"coronitele\"lipite cu ciocolata se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu cacao.In orificiu se pune putina ciocolata rasa(vezi poza).
\"Coronitele\" lipite cu gem se pudreaza cu zahar pudra.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii