Costitã Alentejana (Entercosto á Alentejana)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Costitã Alentejana (Entercosto á Alentejana)

Ingrediente

  • 1 kg. costitã slabã cu os in bucãti
  • 1 lingurã pastã "vinha de alhos"*
  • 4 cãtei de usturoi presati
  • 2 foi de dafin
  • 2 dl vin alb
  • 2 lãmâi
  • 6-7 linguri ulei de mãsline
  • 1 legãturã coriandru
  • 1 kg. cartofi
  • sare si piper proaspãt mãcinat
  • sofran indian
  • cepsoarã tocatã

Mod de preparare

Alentejo:

Este o regiune a Portugaliei.

La Sud se invecineazã cu Algarve, bucãtãria Alentejana este foarte apreciatã in toatã tara, fiind bogatã in grâu si vin, pâinea apare ca aliment principal fiind folosit frecvent in supe de usturoi cu coriandru "Açorda" tocãnitã de miel (Ensopado de borrego) costitã (Entercosto com migas)...

Dulciurile au la bazã, ouãle,migdalele si gila (dovleac confitat).

Vinul alentejan este renumit in toatã lumea si este foarte des folosit la marinatele din carne.

Aceastã costitã cel mai des se face cu pãine inmuiatã in apã fiartã cu usturoi si coriandru, se stoarce bine si se prãjeste putin in uleiul in care sa prãjit carnea si 1 lingurã de otet.

*Vinha de alho, este o pastã fãcutã din: ardei, usturoi,vin,dafin, sare si piper.Se poate face acasã sau cumpãra...

1)Carnea se condimenteazã cu sare putinã, piper,vinha de alhos, usturoi, dafin, sucul de la jumate lãmâie si vin.

Se lasã la marinat cel putin 12 ore.

2)Stoarce bine carnea de marinatã si prãjeste in uleiul de mãsline.

Toarnã marinata si lasã sã scadã bine.

Serveste carnea cu coriandru tocat si restul de lãmâie.

Prãjeste cartofii tãiati cubulete, scurge si condimenteazã cu sare aromatã, sofran si cepsoarã.

Astãzi am fãcut garniturã de cartofi in loc de pâine (migas).

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise