autor:

Monica_Marton

» » Fripturi

Costite caramelizate si cartofi copti

Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
Pentru 4 porţii:, , 8 cartofi de mărime medie, , 1,5 kg de costiţe, , o portocală, , un ardei iute, , 3 căţei de usturoi, , 3 linguri de miere, , 3 linguri de sos de soia, , o rămurică de rozmarin, , 2 rămurele de pătrunjel, , o rămurică de cimbru, ,  6 frunze de salvie, , 10 boabe de piper roşu, , o jumătate de linguriţă de piper negru, , 3 linguri de ulei de măsline, , 2 linguriţe de sare

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Porţionaţi carnea în bucăţi de câte 3 sau 4 costiţe şi puneţi-le într-o tigaie cu o linguriţă de ulei de măsline încins, câte un minut pe fiecare parte, apoi le scoateţi.



Spălaţi portocala, rozmarinul, pătrunjelul, cimbrul, salvia şi ardeiul iute; curăţaţi şi spălaţi usturoiul pe care apoi îl daţi prin presă. Tocaţi ardeiul iute, rozmarinul, pătrunjelul, cimbrul şi salvia. Răzuiţi coaja de la portocală.





Într-o cană amestecaţi usturoiul presat, ardeiul tocat, mierea, sosul de soia, piperul roşu, şi negru, 2 linguriţe de ulei de măsline, o linguriţă de sare, pătrunjelul, cimbrul, salvia şi coaja de portocală. Cu această compoziţie ungeţi costiţele şi le puneţi la cuptor, într-un vas termorezistent, pentru 60 de minute, la 230 de grade.





Spălaţi cartofii în coajă, presăraţi peste ei rozmarinul tocat şi sarea şi îi puneţi la cuptor într-un vas de yena acoperit, pentru 40 de minute la 200 de grade. Când sunt copţi, îi scoateţi, îi lăsaţi să se răcească, apoi îi decojiţi şi îi aşezaţi lângă costiţe, pe farfurie. Asezonaţi cu pătrunjel şi stoarceţi zeama de la portocală peste ele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Costite caramelizate si cartofi copti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
MITITEI  PREGATITI IN CASA

MITITEI PREGATITI IN CASA

Rasolul de vita se spala si se pune la fiert in apa rece.Se ia spuma si se lasa sa fiarba bine la

50 voturi    11 comentarii
5h
Fripturi
Pulpe gustoase

Pulpe gustoase

Faci un sos din ulei si condimente, treci pulpele prin acest sos, lasi 15 minute, dupa care le asezi

12 voturi    6 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 porţii:
  • 8 cartofi de mărime medie
  • 1,5 kg de costiţe
  • o portocală
  • un ardei iute
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 linguri de miere
  • 3 linguri de sos de soia
  • o rămurică de rozmarin
  • 2 rămurele de pătrunjel
  • o rămurică de cimbru
  •  6 frunze de salvie
  • 10 boabe de piper roşu
  • o jumătate de linguriţă de piper negru
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguriţe de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Monica_Marton
Bulete de branza cu struguri

Bulete de branza cu struguri

Curăţaţi şi spălaţi ceapa pe care o tăiaţi mărunt şi spălaţi boabele de struguri.

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Orez cu lapte si serbet de afine

Orez cu lapte si serbet de afine

Puneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Spălaţi merele, le scobiţi cu ajutorul unui cuţit şi cu o lingură. În orificiul format,

2 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Tochitura moldoveneasca-masa festiva de sarbatori.
Cookie Settings