Cosulete cu legume si sos de parmezan

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Cosulete cu legume si sos de parmezan

Ingrediente

  • pentru 4 cosulete;200 g parmezan ras
  • pentru sosul de parmezan;1ou+un galbenus,4 linguri de parmezan ras, 2 linguri de smantana,50 ml ulei de masline,piper alb,sare daca este cazul
  • umplutura;400 g mix de legume congelate

Mod de preparare

1.Legumele se fierb aldente(cca 7 minute de la primul clocot)in apa cu un praf de sare apoi se trec sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga foarte bine.

2.Intr-o tigaie incinsa se presara cate 50 g de parmezan ras,se lasa sa se topeasca apoi se intoarce cu grija cu o paleta si pe cealalta parte dupa care se ia cu paleta si se pune fierbinte pe fundul unui castronel,cescuta sau pahar.La fel se procedeaza si cu celelate 3 cosulete.

3 Se prepara sosul de parmezan mixand la viteza maxima albusul cu un praf de sare pana se intasreste.Galbenusurile se amesteca cu smantana ,uleiul de masline,parmezanul ras si un praf de p-iper apoi punem vasul la bain marin amestecand continuu.Cand sosul se leaga adaugam albusul batut spuma tare si mai lasam 3 minute amestecand continuu.

Cand cosuletele s-au racit se scot de pe forme si se umplu cu legume fierte apoi se servesc ,fiecare,pe farfurie individuala cu sos cald de parmezan

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise