“Coşut “cu ulei

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
“Coşut “cu ulei

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -6 oua
  • -300 grame faina
  • -100 ml de ulei
  • -250 grame zahar
  • -1 lamaie( coaja rasa si sucul)
  • -coaja rasa de la o portocala
  • -1 praf de copt
  • -2 linguri fulgi de cocos
  • -1 mana de stafide
  • -cateva bucatele de rahat cu aroma de roze
  • -3 linguri bomboane colorate pentru prajituri
  • -glazura Dr.Oetker( optional)

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Se adauga coaja rasa de lamaie si portocala si treptat zaharul.

Se mixeaza bine pana se dizolva zaharul si amestecul devine lucios.

Se adauga in continuare galbenusurile si uleiul,fulgii de cocos, apoi faina cernuta si bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie.

Se pune intr-o tava cu diametrul de 32 cm unsa cu ulei si presarata cu faina.

Se pun din loc in loc bucatele de rahat alternand cu stafide; se presara cu bomboane colorate.

Se da la cuptorul preeincalzit la 160 de grade timp de 45 de minute( sau se face proba cu scobitoarea).

Se lasa in tava pana se raceste, apoi se taie cu un pahar sau o forma metalica pentru biscuiti.

Optional se poate glazura.

Pofta buna!

In copilarie de sarbatorile Craciunului si Paştelui mergeam intotdeauna cu bunica la matuşile mele :tante Nuşi si tante Milli la Aradul- Nou.Si intotdeauna de Sarbatori era nelipsit de la masa “Coşut” cu ulei, prajitura mea preferata.

Este o prajitura foarte buan si practica atumnci cand esti in pana de timp; e excelenta si la micul dejun cu o cana de cafea!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise