Cotletul intreg il punem intr-o oala, turnam peste el zeama de varza( moarea), acoperim cu capac oala si lasam sa fiarba 40-45 de minute.Dupa 30 de minute il intoarcem pe cealalta parte.
Scoatem carnea din moare si o lasam putin sa se raceasca, pina cand putem umbla cu ea.
Degresam cotletul, daca este cazul.
Il asezonam bine pe toate partile , apoi il asezam intr-un vas mai inalt - el l-am asezat intr-un vas de ceramica inalt - presaram usturoi tocat peste el, mai adaugam boia daca este cazul.
Zeama de varza in care afiert cotletul o adaugam in vas, cu frunze de salvie pe cotlet si cimbru presarat in moare.
Acoperim vasul cu capacul si il introducem in cuptorul incins la 200 de grade C pentru o ora.
Luam apoi capacul, intoarcem cotletul pe partea cealalta si lasam friptura sa se rumeneasca, asa fara capac inca vreo 15 -20 de minute.
Feliem cotletul dupa coastele sale sau il dezosam si il servim alaturi de cartofi natur si salata de salata verde.
Este o friptura nemaipomenit de delicioasa , ce se topeste in gura....
Pofta mare !
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/10/friptura-cotlet-de-porc-copt-in-zeama.html
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii