Avantajul gatitului in cuptorul cu halogen: gatiti carnea si cartofii separat, dar in acelasi timp, iar sucurile din carne se vor scurge peste cartofi care vor fi atat rumeniti si gustosi, dar mai ales pufosi, fragezi.
Curatati si puneti la fiert cartofii in 700 ml apa fierbinte, la foc mic, 8-10 minute. Scurgeti cartofii si lasati-i sa se racoreasca putin. Eu pun in apa in care fierb cartofii 1 lingurita de zahar si putina sare.
In timp ce fierb cartofii, amestecati intr-un castron uleiul si condimentele, apoi ungeti bine cu acest amestec feliile de cotlet. Ungeti si cartofii (cu o pensula de patiserie) cu baitzul ramas.
Puneti pe gratarul de jos al cuptorului cartofii, pe gratarul superior asezati feliile de cotlet. Setati cuptorul la 25 minute si 175 grade Celsius. Aveti grija sa nu stropiti sticla cu apa, iar cablul electric sa fie agatat mai sus, ca sa nu atinga cuptorul.
Ridicati capacul si asezati-l pe o suprafata sigura (faianta, lemn), intoarceti cu grija fripturile, inchideti capacul si setati la inca 10-15 minute, depinde de cat de rumenite vreti sa fie friptura si este gata.
Decorati platoul cu verdeata, peperoni, castraveti murati, morcovi glasati sau murati, etc. Pofta buna.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii