Cotlet umplut cu garnitura de fasole verde, ciuperci si porumb

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Cotlet umplut cu garnitura de fasole verde, ciuperci si porumb

Ingrediente

  • 1 bucata de cotlet ( eu am ales o bucata de vreo 800 grame, avand in vedere nr redus de membri din familie, respectiv 3, insa cantitatea o alegeti in functie de necesitati)
  • 200 grame carne tocata (din care am preparat o compozitie de carnat, impreuna cu 3 catei de usturoi, 2 lingurite boia rosie, piper, sare, dupa gust), putina mazare congelata si porumb din conserva, cate 1 lingura din fiecare
  • 3 morcovi
  • 2 mere
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica(sau o bucatica de vreo 50 grame dintr-o telina mare)
  • 100 ml vin alb
  • sare si piper
  • Garnitura: 1 borcan de fasole verde din provizile mele depozitate la camara
  • 300 g ciuperci champignion
  • 2 linguri de porumb din conserva
  • 1 felie de unt (cam vreo 30 grame)
  • sare si piper

Mod de preparare

Am inceput cu prepararea compozitiei pt carnat. Intr-un castronas amestecam foarte bine carnea tocata, usturioul zdrobit cu presa, piper, boia si sare dupa gust, framantam vreo 2-3 minutele, adaugam mazarea si porumbul, amestecam cu grija sa nu zdrobim boabele. Lasam compozitia deoparte si ne ocupam de cotlet: curatam cotletul de pielita, apoi cu un cutit ascutit, taiem cu grija un ,,buzunar fara fund, sau spart,,. Tot acum cu un cutit subtire si ascutit, intepam cotletul in 3 locuri, de-a lungul, de la cap la cap, in asa fel incat sa cream 3 spatii, in care infigem bastonase de morcov, curatat si spalat.

Umplem buzunarul cu compozitia de carne pt carnat pregatita ca mai sus. Condimentam cotletul si il asezam intr-un vas termoizolant pt cuptor, peste un pat de legume format din morcovii ramasi, ceapa, mere, telina (toate curatate, spalate si taiate bucati). Adaugam 100 ml vin alb si completam cu apa pana la jumatatea vasului, acoperim vasul cu folie de aluminiu si dam friptura la cuptorul preincins la 200 grade pt 1 ora, dupa care intoarcem cotletul pe cealalta parte, acoperim iar cu folie si mai lasam vasul la cuptor pt inca 45 minute, dupa care, luam folia si lasam friptura la rumenit cateva minute. Dupa ce s-a rumenit fripturica, am mutat-o in alt vas, pastrand-o calda, iar legumele din vas le-am transformat cu ajutorul blenderului intr-un sos gustos si acrisor, caruia nu a trebuit sa-i mai adug nimic.

Pentru garnitura: intr-o tigaie teflonata am pus untul la topit, am adaugat ciuprcutele spalate si taiate bucatele, le-am sotat vreo 3 minute, am adaugat fasolea verde, porumbul, am sarat si piperat garnitura si cam atat.

Taiati cotletul felii si il serviti alaturi de garnitura si sos.

Gasiti mai multe retete pe blogul meu, la adresa: http://dulcesarat.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise