Ingrediente
1 plic de 7 gr de drojdie uscata, 3 pahare de faina alba, 2 linguri ulei de masline, 3 oua, 1 lingurita de sare, 2 linguri boabe de Shumar (cred ca se gaseste la magazinele de mirodenii si plante uscate, ele dau un gust bun covrigilor.), 1/2 pahar de apa
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
7 voturi
Mod de preparare
Dupa o ora se aseaza aluatul pe masa, se imparte in 4 bucati si fiecare bucata in 4. Se rostogoleste fiecare bucata in mina si se formeaza un optar. Se aseaza pe o tava tapetata cu pergament, se unge cu ou si se presara cu susan. Se mai lasa putin acoperit in tava sa mai creasca dupa care se coc la 190 de grade (cuptorul incalzit dinainte) pina se rumenesc 30 - 40 de minute. Sint splendizi cu unt proaspat.
Czompa (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009
Cred ca sunt pufosi la cum arata! As gusta si eu unul...!
vera (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009
buni si aratosi!