Covrigi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Covrigi

Ingrediente

  • 1 plic de 7 gr de drojdie uscata
  • 3 pahare de faina alba
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 oua
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri boabe de Shumar (cred ca se gaseste la magazinele de mirodenii si plante uscate, ele dau un gust bun covrigilor.)
  • 1/2 pahar de apa

Mod de preparare

Se face un aluat in robotul de bucatarie din toate ingredientele (in afara de sare ). Daca daca este lipicios, se mai adauga faina si se framinta. Abia acum se  se adauga sarea. Se framinta inca putin si se lasa la dospit o ora.

Dupa o ora se aseaza aluatul pe masa, se imparte in 4 bucati si fiecare bucata in 4. Se rostogoleste fiecare bucata in mina si se formeaza un optar. Se aseaza pe o tava tapetata cu pergament, se unge cu ou si se presara cu susan. Se mai lasa putin acoperit in tava sa mai creasca dupa care se coc la 190 de grade (cuptorul incalzit dinainte) pina se rumenesc 30 - 40 de minute. Sint splendizi cu unt proaspat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise