Se pune faina intr-un bol.
Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si uleiul si se framanta.
Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la dospit.
Se portioneaza aluatul (eu am obtinut 7 buc).
Se modeleaza cate un snur lung de vreo 80 cm, si se impleteste ca in poze.
Intr-o cratita se pune la fiert apa (1 litru) cu bicarbonat de sodiu, cand clocoteste se scufunda cate un covrig si se tine aproximativ 30 secunde apoi se scoate cu ajutorul unei spumiere si se aseaza pe o tava intinsa. (in tava incap 3- 4 covrigi). Se pot decora cu susan, mac, eu am folosit sare grunjoasa.
Se dau la cuptorul incins pentru aproximativ 15 minute.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii