Covrigi cu mac si susan

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
redusa
Covrigi cu mac si susan

Ingrediente

  • 150ml lapte
  • ½ lingurita sare
  • 1 ou (batut putin)
  • 2 linguri ulei
  • 500 g faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • Pt.glazura:
  • 1 ou
  • 1 lingura seminte de mac
  • 1lingura seminte de susan

Mod de preparare

Punem ingredientele pentru aluat, in cuva masinii de paine, in ordinea enumerata si setam pentru framantat si dospit.

Intre timp pregatim semintele, in boluri separate, iar oul evident intr-un alt bol, il batem bine cu o furculita.

Cand aluatul este gata dospit, il golim pe planseta de lucru, putin infainata si impartim aluatul in gramajoare mai mici sau mai mari, depinde cum doreste fiecare.

Formam suluri subtiri, pe care le rasucim doua cate doua, apoi le taiem si le unim capetii. Asezam covrigii in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam cam 15’ sa creasca. Ungem fiecare cofrig cu ou batut si presaram deasupra seminte. Dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 45’.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise