Ingrediente
150ml lapte, ½ lingurita sare, 1 ou (batut putin), 2 linguri ulei, 500 g faina alba, 1 plic drojdie uscata, Pt.glazura:, 1 ou, 1 lingura seminte de mac, 1lingura seminte de susan
Dificultate: Redusa | Timp: 3h 20 min
22 voturi
Mod de preparare
Intre timp pregatim semintele, in boluri separate, iar oul evident intr-un alt bol, il batem bine cu o furculita.
Cand aluatul este gata dospit, il golim pe planseta de lucru, putin infainata si impartim aluatul in gramajoare mai mici sau mai mari, depinde cum doreste fiecare.
Formam suluri subtiri, pe care le rasucim doua cate doua, apoi le taiem si le unim capetii. Asezam covrigii in tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam cam 15’ sa creasca. Ungem fiecare cofrig cu ou batut si presaram deasupra seminte. Dam la cuptorul dinainte incalzit pentru 45’.
Pofta buna!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012
Maria Elena , multumesc ! Si eu obisnuesc sa fac din foetaj, atat dulciuri cat si saratele, dar cand vine vorba de covrigi...optez pentru varianta din aluat framantat, sant mai crocanti si noua asa ne plac mai mult !
Lia Maria (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2012
Multumesc pentru apreciere , Andreea !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012
Tare gustosi! Ce reusiti sunt, Lia! Imi plac si mie, fac mereu cate ceva din foietaj.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012
Te servesc Valentina , cu mult drag ! cum sa nu ?
Andreea Rus (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012
Cred ca sunt deliciosi
Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012
Multumesc Nico ! virtual, te servesc si pe tine,cu mare drag...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012
Vreau si euuuu...
In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012
foarte frumosi covrigei tai Lia...sa aveti pofta, Nico