Covrigi cu seminte de in

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Covrigi cu seminte de in

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 50 gr seminte de in(chimen,mac ,susan)
  • 1 ou
  • 1 pliculet praf de copt
  • 8 linguri de ulei de masline extravirgin
  • sare
  • 300 ml apa calduta

Mod de preparare

Se amesteca faina cu semintele de in,cu un pic de sare si praful de copt.Incentrul fainii,facem o gropita in care adaugam oul si cele 8 linguri de ulei si amestecam bine si repede timp de 15 minute adaugand intre timp apa calduta.

Dupa ce aluatul nostru s-a intarit ,rupem bucatele si formam bastonase lungi de 15-20 cm,apoi le inchidem in forma de covrig.Se aseaza pe planul de lucru,se acopera cu un prosop curat si se lasa la odihna 15 minute.

Se pune la foc o oala plina cu apa ,cand incepe apa sa fiarba,adaugam covrigii si ii fierbem timp de 2-3 minute.se scot ,se pun la uscat pe un prosop de bucatarie curat .Cand s-au uscat (cca 40 '),ii asezam intr-o tava si ii introducem la cuptor timp de 30 minute la 200°.Se lasa la racit inainte de a se servi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise