Covrigiei din faina integrala si chimen

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
medie
Covrigiei din faina integrala si chimen

Ingrediente

  • 200g apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita rasa chimen macinat (grosier)
  • ½ lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 500g faina integrala
  • 10g drojdie uscata
  • Pt glazura:
  • 1 ou
  • 1 lingurita lapte
  • ½ lingurita chimen macinat (grosier)

Mod de preparare

Adaugam ingredientele in cuva masinii de paine, in ordinea enumerata si setam aparatul pentru framantat si dospit.

Cand aluatul este gata de prelucrat, adica dospit, frumos crescut , il rasturnam pe planseta de lucru si-l impartim in bucatele mici din care formama rulouri lungi, subtiri, din care formama cornuletele(vezi foto).

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Intr-un bol, ajutandu-ne de o furculita, batem oul cu laptele si cu ajutorul unei pensule de silicon, ungem cornuletele. Presaram chimen deasupra si le dam la copt (cuptorul fiind preincalzit), pentru 20-25’.

Se pot servi atat calde cat si reci.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise