Mai intii cernem faina.Punem faina intr-un castron mare,iar in mijlocul ei punem drojdia amestecata cu un virf de sare,putin lapte,o lingurita de zahar,un ou.Lasam 5-10 minute sa creasca.Intre timp separam galbenusurile de albusuri.Albusurile le vom amesteca cu nuca,zaharul,cacao si coaja de portocala sau de lamiie.acest amestec fiind umplutura pt cozonac.
Dupa ce creste maiaua adaugam pe rind galbenusurile,zaharul si laptele cald.Framintam pina obtinem un aluat,dupa care incepem sa il framintam adaugind treptat uleiul incalzit si framintid aproximztiv 30 de minute sau pina cind aluatul nu se mai lipeste de mina(eu pun in ulei putina untura sau margarina si putina coaja de portocala).Lasam aluatul la crescut 30-45 de min.Dupa ce a crescut umplem aluatul cu umplutura de nuca si punem cozonacul in tavi unse cu ulei si mai lasam 15 min la crescut.Dam cozonacii la cuptor pina se rumenesc.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii