Faina se cerne si se pune intr-un lighean de bucatarie; se amesteca bine cu drojdia uscata.
Se bat albusurile de ou spuma cu un praf de sare.
Se framanta faina cu galbenusurile,zaharul,coaja de lamaie si portocala,aromele si laptele caldut.
Se adauga albusurile batute spuma si la urma uleiul caldut.
Se framanta bine apoi se adauga stafidele.
Coca la framantat se tot intoarce in cruce. Ca sa se amestece totul bine.
Se presara cu faina, se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se imparte coca in 3 parti egale.
Cozonacul cu nuca
Se intinde o foaie groasa de 1 cm; se unge cu ulei si se presara cu nuca macinata cu zahar si stropita cu putina esenta de rom.
Se ruleaza si se aseaza in tava, unde se mai lasa putin sa creasca.
Cozonacul cu mac
Macul se macina, se amesteca cu coaja de lamaie rasa, zahar dupa gust si lapte caldut pana se obtine o pasta groasa dar care se poate unge pe foaia de cozonac.Nu se unge foaia cu ulei.
Cozonac cu cacao
Se freaca untul spuma cu cacao si zahar dupa gust si se unge foaia de cozonac cu crema obtinuta.
Cozonacii se ung cu ou inainte de a se da la cuptor.
Se dau la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 1 ora sau pana s-au rumenit.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii