Se pune faina in vas, cernuta, se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilinat si se amesteca usor pentru a se omogeniza.
Separat se bat ouale, iar laptele se pune la incalzit, dupa care se toarna putin peste drojdie, pentru a se topi.
Se toarna laptele cu drojdia topita in mijlocul vasului cu faina si 3 sferturi din ouale batute, restul de ou ramane pentru a se unge cozonacul, si 3 sferturi din cantitatea de ulei si se amesteca cu lingura. Dupa ce se pune si restul cantitatii de lapte, se ia la framantat cu mana. E de preferat sa trantiti coca in vas sau pe planseta de cateva ori pentru a creste si a se omogeniza mult mai bine. In tot acest timp se mai adauga treptat si restul de ulei. Se lasa la crescut cam 40 de minute, acoperit cu un prosop, dupa care se presara faina pe blatul de lucru si se intinde coca pe o foaie, cu sucitorul. Se impatureste in 3 si se pune din nou la crescut 40 de minute. Acest demers face ca coca sa creasca mult mai repede.
Se amesteca ingredientele pentru umplutura, se imparte coca in 2, se presara blatul de lucru cu faina si se intind 2 foi cam de 2 cm grosime. Se presara compozitia pentru umplutura, se ruleaza si se lasa din nou la crescut aproximativ 40 minute. Se ung cu ou, se presara seminte, zahar si se baga in cuptorul deja incalzit, pentru 50 de minute pana se fac maronii. Pofta buna si un paste fericit!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii