autor:

doru simona

» » Dulciuri diverse

Cozonac briosa

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iulie 2010

Ingrediente
500 gr faina, , 25 gr drojdie proaspata, , 150 gr zahar tos, , 10 gr sare, , 5 oua, , 75 ml lapte, , 175 gr unt taiat cuburi, , 1 ou pentru uns, , esenta vanilie, , coaja de lamaie si portocala., [Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.], optional - fructe confiate

Dificultate: Medie Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Se poate folosi la framantare si masina de paine.

Pentru framantare manuala se procedeaza asa: in putin lapte caldut se dizolva drojdia si se pune putina faina, se lasa la crescut. Intr.un vas se bat ouale, se adauga faina si se incepe framantarea adaugandu-se treptat laptele caldut in care s-a dizolvat in prealabil zaharul, sarea, vanilia si coaja de portocala si lamaie.se adauga untul taiat cubulete si maiaua si se framanta bine, cam 30 minute. Daca mai e nevoie de faina se mai adauga treptat cate putina, dar daca se framanta bine e suficienta cele 500 gr.

Se pune la frigider pentru 6 ore, acoperind vasul cu o folie de plastic. Dupa cele 6 ore de stat la frigider se trece la masa de lucru, modelandu-se dupa preferinta. Se lasa la crescut cam 1 si 1/2 ore. Apoi se coace in cuptorul preincalzit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac briosa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Pavesini cu capsuni si mascarpone

Pavesini cu capsuni si mascarpone

Piscoturile se taie in doua (se poate - e necesara miscarea mainii din incheietura!) Jumatate se

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Gutuie coapta cu orez

Gutuie coapta cu orez

Gutuiele se spala, se inlatura mijlocul de seminte. Orezul se fierbe 15 min, Stafidele se acopera

3 voturi    2 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 29 iulie 2010

    Bun, bunut !!! Vreau si o cana cu lapte....

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

    Arata foarte bine!

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

    e fff bun , merge si cu ceva fructe confiate ca umplutura, pt data viitoare

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 150 gr zahar tos
  • 10 gr sare
  • 5 oua
  • 75 ml lapte
  • 175 gr unt taiat cuburi
  • 1 ou pentru uns
  • esenta vanilie
  • coaja de lamaie si portocala.
  • [Toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.]
  • optional - fructe confiate

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu visine si frisca

Prajitura cu visine si frisca

Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat

10 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

Sidy (Chef de cuisine)

Bun, bunut !!! Vreau si o cana cu lapte....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Sp?l?m fructele ?i le scurgem bine de ap?, apoi le punem la fiert cu zah?rul, zeama de l?mâie ?i esen?a de migdale. L?s?m s? fiarb?

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Cuib de viespe