Cozonac de casa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cozonac de casa

Ingrediente

  • 1 kg faiana
  • 250 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 4 oua
  • 50 g unt
  • 150 g ulei
  • 1 nuca drojdie
  • 0,500 kg rahat
  • esenta vanilie, rom
  • coaja portocala
  • stafide
  • cacao

Mod de preparare

Intr-un castron se pun 100 g faina si 200 g lapte caldut (pentru a opari faina).

Se amesteca bine si se lasa la racit.

Drojdia se freaca cu 2 lingurite de zahar pana se dizolva zaharul, se amesteca cu putina faina si se lasa la crescut (plamada).

Galbenusul se mixeaza cu 1/2 lingurita de sare.

Albusul se mixeaza cu 1/2 lingurita de sare.

Restul de lapte se pune pe foc in care se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva. Sa nu clocoteasca. Aici punem si mirodeniile.

In faina cernuta (1 kg) se adauga pe rand : plamada, drojdia, galbenusul, albusul, laptele cu mirodeniile si se incepe framantatul pana se incorporeaza toate ingredientele.

Apoi agaugam untul moale (la temperatura camerei ) si apoi uleiul treptat .

Compozitia se imparte si in 1/4 se pun 2-3 linguri cacao iar in cea alba ramasa 3/4 se pun stafidele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise