Cozonac coronita

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
ridicata
Cozonac coronita

Ingrediente

  • 250 ml lapte caldut
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 3 oua(+1 pentru uns)
  • 50 ml ulei
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 200 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 750 g faina
  • un plic drojdie uscata
  • 200 g merisoare
  • 300 g rahat colorat
  • esenta de rom
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Simplu..................se pun in masina de paine toate ingredientele in ordinea mentionata mai sus , mai putin ultimele 4.

Programam masina de paine pe programul de framantat si dospit si o lasam sa-si faca programul.

In timp ce masina isi face treaba ei noi ne ocupam de umplutura..............punem merisoarele intr-un bol si le stropim cu esenta de rom

Rahatul il taiem cubulete.

Dupa ce masina si-a terminat programul,scoatem aluatul , il punem intr-un vas de plastic, il acoperim cu un prosop si il lasam la cald ,la dospit circa 15 min..

Impartim apoi aluatul in doua

Intindem fiecare bucata cu ajutorul sucitorului astfel incat sa obtinem 2 dreptunghiuri.Presaram pe fiecare bucata de aluat merisoare si bucati de rahat(sau orice alta umplutura doriti).

Rulam si apoi punem cozonaceii astfel formati in forme de copt...............eu i-am pus in forme de guguluf pentru ca i-am vrut rotunzi.Acoperim formele in care am pus cozonacii cu un prosop de bucatarie si mai lasam la dospit circa 15-20 min. dupa care ungem fiecare cozonac in parte cu ou batut

Dam la cuptor (pe care l-am incalzit in prealabil.)Tinem circa 45-50 min(facem testul scobitorii)...........cozonacii trebuie sa fie bine facuti si sa prinda o crusta maronie deasupra.

Ii lasam sa se raceasca in forma

apoi ii scoatem pe un blat .Pentru a fi in ton cu iarna mie imi place sa ii pudrez cu zahar pudra.

Si acuma hai sa taiem o felie sa vedem cum sunt!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise